Şiddetli deprem: Yaralılar var

Adıyaman’da 5.5 büyüklüğündeki depremde vatandaşlar kendini sokağa attı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yaralılar arasında durumu ağır kimsenin olmadığını ve 39 yaralıdan 35'inin tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Yayınlanma: 24.04.2018 - 07:09
Abone Ol google-news

<video:963189>

Merkez üssü Adıyaman’ın Samsat ilçesi olan 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından Adıyaman’da vatandaşlar sokağa döküldü. Depremin merkez üssü olan Samsat ilçesi 2 Mart 2017 tarihinde 5.5 büyüklüğünde depremle sarsılmış ve birçok yapı yıkılmıştı. Yine aynı ilçede 5.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlar korku içinde sokağa indi. Evlerine girmeye korkan vatandaşlar artcı depree karşı sokaklarda beklemeyi sürdürüyor. 

Depremin merkez üssü olan Samsat ilçesi 2 Mart 2017 tarihinde 5.5 büyüklüğünde depremle sarsılmış ve birçok yapı yıkılmıştı. Samsat ilçesinde önceki depremde yıkılmayan sağlam yapılan bu depremde hasar gördü. Gece saat 03.34’de meydana gelen ve vatandaşları uykuda yakalayan deprem nedeniyle büyük panik yaşandı.

SAĞLIK BAKANI: 39 YARALI

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan depremden 39 kişinin etkilendiğini açıkladı. Demircan, yaralılar arasında durumu ağır kimsenin olmadığını ve 39 yaralıdan 35'inin tedavisinin sürdüğünü belirtti.

DEPREM NERELERDE HİSSEDİLDİ?

Yerin 14 kilometre altında meydana gelen deprem başta Gaziantep, Malatya, Batman, Şanlıurfa, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Elazığ ve Kayseri gibi illerden de hissedildi.

OKULLAR TATİL

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde okulların bir gün tatil edildiği açıklandı. Merkez üssü Adıyaman’ın Samsat ilçesine bağlı Kırmacık köyü olan 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından Samsat ve köylerindeki tüm okullar tatil edildi. Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, tüm ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. 

BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım; "Adıyaman Samsat' ta meydrana gelen depremden dolayı  vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Can  kaybımız yok, bazı binalarda hasar var. Bunlarla ilgili Başbakanlık gerekli çalışmaları başlattı. Hasar tespitleri. ve yapılması gereken yardımlar konusunda harekete geçilmiştir" dedi.

VALİ DEPREM BÖLGESİNDE

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, depremin ardından bölgede inceleme yaptı. 2 Mart 2017 tarihinde meydana gelen depremin ciddi mağduriyet oluşturduğunu ve 15 gün önce Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın katıldığı törenle ilçede deprem konutlarının temelini attıklarını hatırlatan Vali Kalkancı, şunları söyledi:

"Son depremde gördüğümüz kadarıyla, daha önce az hasarlı, hasarlı olmayan binalarda sıkıntı meydana gelmiş. Yeniden bir inceleme yapacağız. Ciddi mağduriyet oluşmaması için her türlü tedbiri almış olacağız. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız bizzat takip ediyor. Hiçbir Samsatlıyı mağdur etmeyeceğiz. Depremde yaşanan panik esnasında kaçışırken vatandaşlarımız yaralandı. Zarar gören yapıları tam olarak tespit edemedik. Bu yönde çalışmamız sürüyor. Şu anda yapılacak ilk iş, evi kullanılmaz olan yerlere çadırları yetiştirmek olacak. Eğitime bugün ara veriyoruz. İlçede elektrik kesintisi yok."

160 HAYVAN TELEF OLDU

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise halkın panik yaşadığını ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Artçı depremler nedeniyle paniğin sürdüğünü anlatan Fırat, sarsıntılar nedeniyle yıkılan ahırlarda ise 160 hayvanın telef olduğunu kaydetti.

ARÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR

Bu arada bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. Bugün saat 07.11'den 11.25'e kadar en küçüğü 1.5, en büyüğü ise 3.6 büyüklüğünde olan 11 artçı deprem daha yaşandı. Böylece 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede meydana gelen artçı depremlerin sayısı 43'e yükseldi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler