Genç kızlara polis dayağı davasında tanıklar dinlendi

İzmir'in Alsancak semtinde motosikletli iki kişinin tacizine uğrayan Derya Kılıç (19) ve Seray Gürer'in (22), yardım istedikleri polis memurlarından O.Y. tarafından darp edildikleri iddiasıyla açılan davaya devam edildi. Duruşma ifade veren tanık polis memuru, Derya Kılıç ve Seray Gürer'in kendilerine küfür ettiğini ve darp olayının yaşanmadığını öne sürdü.

Yayınlanma: 25.04.2018 - 14:55
Abone Ol google-news
<video:801515>

Alsancak'ta geçen 10 Ağustos’ta, arkadaşlarıyla buluşup oturduktan sonra evlerine gitmek için yürümeye başlayan Derya Kılıç ile Seray Gürer'in yanlarına yaklaşan motosikletli 2 kişi elle tacizde bulundu. Duruma tepki gösteren kızlar, yolda karşılaştıkları resmi üniformalı polislerden yardım istedi. Ancak, bu sırada iki arkadaş polisten ummadıkları bir tepki aldı. İddiaya göre polislerden biri, "Size bu kılıkla az bile yapmışlar. Halinize bakın" dedi. Bu sözlere tepki gösteren Derya Kılıç, bu kez polis memurunun saldırısına uğradı. Polis memuru, daha önce geçirdiği trafik kazasında ayağı kırılan Derya Kılıç'a vurdu. Güvenlik kamerası ile kaydedilen saldırı ardından Derya Kılıç ve Seray Gürer, polisten şikayetçi oldu. Polis memuru O.Y. hakkında İzmir 26'ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Hareket’ ve ‘Sahip olduğu yetkileri kötüye kullanma’ iddiasıyla dava açıldı.

Davanın bugünkü duruşmasına tutuksuz sanık polis memuru O.Y., şikayetçi Derya Kılıç ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada tanıklar dinlendi. Olay sırasında caddedeki bir kafede çalıştığını söyleyen tanık Barış Bilen Atal, "Polis Derya'ya müdahale ettiği sırada ben orada çalışıyordum. Sesler üzerine dışarıya çıktığımda polis Derya'nın üzerine yürüyordu. Bu sırada itiş kakış oldu, polis memurunun Derya'yı itekleyerek yere düşürdüğünü gördüm. Bunu görünce büyük şaşkınlık yaşadım. Yardım etmek istedim ama polis olduğu için müdahale edemedim. O kadar çok ses vardı ki sarfedilen sözleri ayırt edemedim. Derya yere düştükten sonra polis memuru alçılı ayağına basıyordu. Polise kadının ayağının alçılı olduğunu kendisine bir şey yapamayacağını söyledim. Polis memurunun saldırgan davranışları vardı. Yumruk attığını gördüm. Polisin ayağına bastını da net bir şekilde gördüm" dedi.


Sanık polis memurunun avukatı Murat Üstündağ ise tanığın ifadelerinde çelişkiler olduğunu öne sürdü. Tanığın, sanık aleyhine olan kısımları hatırlarken, diğer kısımları hatırlamadığını söyledi.

Sanık polis memuru O.Y. ile aynı ekipte çalışan ve tanık olarak dinlenen polis memuru M.P. iki genç kızın kendilerine küfür ettiğini iddia ederek, "Ben polis memuru O.Y. ile aynı ekipte çalışıyorum. O gece o sokakta uygulamamız vardı. Bayanlar bize doğru gelirken motosikletlinin tacizine uğradıklarını ve bize motosikletliyi görüp görmediğimizi sordu. Bizde motosikletin plakasını ve eşgal istedik. Derya'nın yanındaki bayan küfür ederek 'Bunlardan mı yardım isteyeceğiz' dedi. Küfürler devam edince arkadaşım bayanın ağzını kapatmak için hamle yaptı. Ellerinde bira şişesi vardı. Ben bayan vurmak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler