Adaletin utancı... Cumhuriyet'e ceza yağdı... 541 gün sonra Akın Atalay'a tahliye

Cumhuriyet’i susturma davasında arkadaşlarımız çürütülen iddianamenin kopyası olan mütalaaya karşı savunmalarını tamamladı. Mahkemenin bugünkü oturumda açıkladığı hükme göre, Akın Atalay'ın tahliyesine, Turhan Günay, Bülent Yener ve Günseli Özaltay hakkında beraat kararı verildi. Mahkemede Cumhuriyetçilere ceza yağdı.

Yayınlanma: 25.04.2018 - 21:46
Abone Ol google-news

<video:964265>

Cumhuriyet’i susturma amaçlı davanın İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 8. duruşmasının 2. oturumunda karar açıklandı.

Akın Atalay'ın eşinden hukuksuz karara tepki-VİDEO

Dosyayı karara bağlayan mahkeme, örgüte yardım suçlamasıyla Akın Atalay'ın 7 yıl 13 ay 15 gün, gazetemizin imtiyaz sahibi Orhan Erinç'in 6 yıl 3 ay, avukatımız Bülent Utku'nun 4 yıl 6 ay, Genel Yayın Yönetmenimiz Murat Sabuncu'nun 7 yıl 6 ay, yazarımız Kadri Gürsel'in 2 yıl 6 ay, okur temsilcimiz Güray Öz'ün 3 yıl 9 ay, yöneticimiz Önder Çelik'in 3 yıl 9 ay, çizerimiz Musa Kart'ın 3 yıl 9 ay, yazarımız Hakan Kara'nın 3 yıl 9 ay, avukatımız Mustafa Kemal Güngör'ün 3 yıl 9 ay, yazarımız Aydın Engin'in 7 yıl 6 ay, yazarımız Hikmet Çetinkaya'nın 6 yıl 3 ay, muhabirimiz Ahmet Şık'ın 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Muhasebe çalışanımız Emre İper'in tweet'leri ile örgüt propagandası yaptığını belirten heyet 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Heyet, 541 gündür tutuklu bulunan Akın Atalay'ın da tahliyesine karar verdi. Mahkum edilen tüm yazar ve yöneticilerimizin yurt dışına çıkışlarının da yasaklanmasına karar verildi.

Cumhuriyet davasına ilişkin Sabuncu'dan açıklama-VİDEO

 Mahkeme heyeti, yazar ve yöneticilerimizden Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyelerinin güveni kötüye kullanma suçundan beraatına karar verdi. Heyet, muhasebe Kitap eki yönetmeni Turhan Günay, muhasebe müdürümüz Günseli Özaltay ve eski çalışanımız Bülent Yener'in de güveni kötüye kullanma örgüte yardım suçlarından beraatına hükmetti. Öte yandan eski Genel Yayın Yönetmenimiz Can Dündar ve İlhan Tanır hakkındaki dava dosyasının da ayrılmasına karar verildi.

CHP'li Tanrıkulu: Halkın haber alma hakkı mahkum edildi-VİDEO

Kadri Gürsel kararına muhalefet şerhi

 Mahkeme başkanı Abdurrahman Orkun Dağ, kararın Kadri Gürsel yönünden oy çokluğu, diğer Cumhuriyet gazetesi mensupları yönünden ise oybirliği ile alındığını duyurdu. Gürsel yönünden muhalif kalan üye hakim Halit İçdemir, “Şüpheden sanık yararlanır” ilkesi gereğince karara katılmadığını söyledi.

Avukat Can Atalay'dan Cumhuriyet davasına ilişkin açıklama-VİDEO 

Akın Atalay’a tahliye

Heyet, 541 gündür tutuklu bulunan Akın Atalay’ın da tahliyesine karar verdi. Mahkûm edilen tüm yazar ve yöneticilerimizin yurtdışına çıkışlarının da yasaklanmasına karar verildi. Mahkeme heyeti, yazar ve yöneticilerimizden Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyelerinin güveni kötüye kullanma suçundan beraatına karar verdi. Heyet, Kitap eki yönetmeni Turhan Günay, muhasebe müdürümüz Günseli Özaltay ve eski çalışanımız Bülent Yener’in de güveni kötüye kullanma örgüte yardım suçlarından beraatına hükmetti. Öte yandan eski Genel Yayın Yönetmenimiz Can Dündar ve İlhan Tanır hakkındaki dava dosyasının da ayrılmasına karar verildi.Mahkeme başkanı Abdurrahman Orkun Dağ, kararın Kadri Gürsel yönünden oyçokluğu, diğer Cumhuriyet gazetesi mensupları yönünden ise oybirliği ile alındığını duyurdu. Gürsel yönünden muhalif kalan üye hâkim Halit İçdemir, “Şüpheden sanık yararlanır” ilkesi gereğince karara katılmadığını söyledi.

Diyarbakır Barosu Başkanı'nda cezalara ilk tepki-VİDEO

541 gün sonra tahliye edilen Akın Atalay'dan ilk açıklama

541 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Akın Atalay, "Çok uzun şeyler söylemeyeceğim. Söyleyeceklerim öfkeli şeyler değil. Şunu bilsinler bu sözümüzün arkasındayız. Korkunun olduğu yerde adalet yok. Türkiye'de adalet yok. Bizim işimiz kişilerle değil sistemle. Önemli olan Türkiye'de adaletli yargılama olmadığını herkesin görmesin. Artık korkutamıyorlar. Cumhuriyet gazetesini korkutamazlar. Gerçeklerini okurlarını aktarmaya devam edecek. Tehdit ettiler, ambargo uyguladılar, bizi rehin tuttular. Bundan sonra nasıl habercilik yapıldığını gösterecek arkadaşlarımız. Kinci olmayacağız. Çok sevinçliyim ama içeride yüzlerce gazeteci, akademisyen var içeride. Onları çıkarmak herkesin boynunun borcudur. Her gecenin sabahı olduğu gibi sabaha çok yaklaştık" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler