'İran'daki kazanın sorumlusu Ulaştırma Bakanlığıdır'

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İran'da düşen Başaran Holdinge ait Challenger 604 tipi uçağın düşmesinde sorumluluğun Ulaştırma Bakanlığında olduğunu ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 26.04.2018 - 09:59
Abone Ol google-news

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Başaran Holdinge ait Challenger 604 tipi uçak için “Uçan Tabut” yorumunu yapmış, Bu uçaklar yükseliş sırasında sürekli olarak arıza çıkartıyor, uçaklarının denetiminin sıklıkla yapılması gerekiyor eğer yapılmazsa kaza kaçınılmaz yorumunda bulunmuştu.

 51 DEFA UÇAĞIN BURNUNU KALDIRMAYA ÇALIŞMIŞLAR

 Tahsin Tarhan, “Havacılıkla ilgilenen herkes Challenger 604 tipi uçakların yükseliş sırasında problem çıkarttığını bilir. Bu problemlerin olmaması için sürekli denetim gerekmektedir. Uçağın düştüğünü duyar duymaz, gerekli denetim yapılmamışsa uçak yükselirken sıkıntı yaşamıştır yorumunda bulunmuştum. Uçağın kara kutusundan öğrendiğimize göre uçak yükselirken problem yaşıyor ve tam 51 kez burnunu kaldırmaya çalışıyor. Maalesef sivil havacılık denetimleri tam olarak yerine getirilmediği için bugün 11 canımızdan mahrumuz” dedi

 SORUMLU ULAŞTIRMA BAKANLIĞIDIR

 Tahsin Tarhan, “Bir ülkede her şeyin bu kadar basite alınması yönetim zafiyetinden kaynaklanmaktadır. Havacılıkla uğraşan tüm sektörlerin bildiği bir sorunun denetlenmemesi yüzünden gencecik inşalar elim bir kaza sonucu aramızdan ayrıldı. Burada bütün sorumluluk Ulaştırma Bakanlığındadır ve sorumlular mutlaka hesap vermelidir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler