CHP'li Tanal jandarma dayağını sordu: Biri bu görüntüleri bize anlatsın

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Harran'da çekildiğini belirttiği bir videoyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Videoda bir grup jandarmanın bir kişiyi coplarla darp ettiği görülüyor. Valilik görüntülere ilişkin soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 26.04.2018 - 14:51
Abone Ol google-news

<video:964606>

Tanal ilgili kurum ve kişileri etiketleyerek paylaştığı videoda; “Yer Şanlıurfa /Harran; Aydınlar köyü/ Bu görüntüler ne anlama geliyor. Biri bize bu görüntüleri anlatsın” diye yazdı.

Jandarmaların kimlik ve araç kontrolü için durdurduğu bir sivil aracın içindeki 2 kişiyi orantısız güç kullanarak dövdüğüi görülüyor. Dayak yiyen yurttaşlar elleriyle kendilerini ölümcül darbelerden korumaya çalışıyor...

“Biri bize bu görüntüleri anlatsın” 
 
CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Harran ilçesi Aydınlar köyünde çekildiğini belirttiği bir videoyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Videoda bir grup jandarmanın bir kişiyi coplarla ve tekmeleyerek darp ettiği görülüyor.  CHP’li Tanal, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Yer Şanlıurfa /Harran; Aydınlar köyü/ Bu görüntüler ne anlama geliyor. Biri bize bu görüntüleri anlatsın” diye yazdı.
 
 Gazetemize konuşan  CHP’li Tanal, “Bana ulaşan iddialara göre,  görüntüler dün çekilmiş, dövülen kişi gözaltında. İddiaya göre Aydınlar köyü yakınında satılık bir arazi var ve Aydınlar köyü bu araziyi satın almak istiyor ancak AKP Harran ilçe başkanı ve akrabaları bu araziyi satın alıyor . ‘bu arazi bizim köyümüzün yakınında, bizim hakkımız’ diyen kişinin çıkan tartışmanın ardından darp edildiği iddia ediliyor. Benim bu görüntüleri yayınlamamın ardından 7-8 kişinin daha gözaltına alındığı iddia ediliyor. Bana ulaşan iddialar bu yönde.  Adeta Fiilistin’deki görüntüler gibi.  Bu görüntüleri hiçbir kanun hiçbir vicdan kabul etmez” dedi. 
 
Soruşturma başlatıldı
 
CHP’li Mahmut Tanal’ın sosyal medya hesabında paylaştığı bir görüntüde Şanlıurfa’da jandarma ekiplerince darp edilen bir çiftçi için Valilik soruşturma başlattı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
 
"25.04.2018 tarihinde ilimiz Harran ilçesi Aydınlar Mahallesi mevkiinde arazi anlaşmazlığı yüzünden iki grup arasında meydana gelen taşlı ve sopalı saldırı olayına müdahaleye giden Jandarma Görevlileri mukavemetle karşılaşmış ve ardından arbede yaşanmıştır. Kısmen sosyal medyaya yansıyan olay ile ilgili görüntüler üzerine Valiliğimizce talep edilen Müfettişler aracılığıyla idari soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca halen 4 şahsın gözaltında tutulduğu olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma da devam etmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler