Tarihe kara bir leke!

Gazetecilik meslek örgütlerinden gazetemiz yazar ve yöneticilerine verilen cezalara tepki yağıyor.

Yayınlanma: 26.04.2018 - 16:24
Abone Ol google-news

Gazetemiz yazar ve yöneticilerine “yağdırılan” cezalara, gazeteci meslek kuruluşlarından tepki yağıyor. İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu, kararı “basın ve cumhuriyet tarihinin kara bir lekesi” olarak nitelendirdi.

Yönetim kurulu adına Başkan Misket Dikmen tarafından yapılan açıklamada, Cumhuriyet davasından çıkan kararların, gazetecilik mesleği ve ifade özgürlüğü adına duyulan kaygıları daha da artırdığı vurgulandı. Tüm iddiaların çürütülmesine rağmen verilen ağır cezalarla demokrasi ve ifade özgürlüğünün ağır büyük darbe olduğu kaydedilerek “Bu kararlar demokratik toplum düzeniyle, evrensel hukuk kurallarıyla bağdaşmamaktadır.

Anayasa ile güvence altına alınmış haber alma özgürlüğü, hukuk ihlal edilmiştir. Gazetecileri teröre destekle ilişkilendirmek aklın alabileceği bir şey değildir. Gazeteciliğin gereklerini yerine getiren meslektaşlarımız tam da bu nedenle susturulmak istenmektedir. 'Daha çok demokrasi, özgürlük!..' söylemiyle çelişen mahkeme kararları, basın ve cumhuriyet tarihimizin kara lekesidir” denildi.

Akın Atalay 543 gün sonra Cumhuriyet gazetesinde


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler