Roboski’den Cumhuriyet’e ceza, Ayşe öğretmen ve Ferhat Encü tepkisi

Roboski’de 28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin savaş uçakları tarafından bombalanaraka öldürülmesinin üzerinden 330 hafta geçti. Roboskili aileler her hafta olduğu gibi bu hafta da kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret ettikten sonra yaptıkları açıklamada adalet istedi.

Yayınlanma: 26.04.2018 - 17:30
Abone Ol google-news

Roboskili aileler adına açıklamayı okuyan Veli Encü, gazetemizin yönetici, yazar, muhabir ve çalışanlarına verilen cezaları, “çocuklar ölmesin” dediği için öğretmen Ayşe Çelik’in 6 aylık bebeğiyle cezaevine konulmasını ve Roboski’de kardeşi ve 11 yakınını kaybeden, milletvekili düşürülen Ferhat

Encü’nün 18 aydır süren tutukluğuna tepki gösterdi. Veli Encü, “Roboski, devletin nezdinde değersizliğin adıdır. Değersiz yaşayışın, değersiz ölüşün. Roboski’de yaşanan katliamı sadece bir kazadan ibaret görenleri, çoğunluğu çocuk 34 masum savunmasız yakınımızın üzerlerine bomba yağdıranları aklayıp koruyan, yaşanan vahşeti, katliamı, suç olarak görmeyen yargınız Roboski benzeri yaşanan acıların mağdurlarına da aynı hukuksuzluğu aynı adaletsizliği yaşatmakta. Bugün bu yargı doğru ve tarafsız haber yapan ve özgür gazetecilik kimliğini koruyan gazetecilere karşı aynı adaletsizliğini sürdürmektedir. Roboski katliamında öz kardeşi ile birlikte 11 yakın akrabasını kaybeden ve 539 gündür cezaevinde tutulan Ferhat Encü için de aynı adaletsizliği sürdürmektedir. Sadece, ‘çocuklar ölmesin’ dediği için 6 aylık bebeği ile birlikte cezaevine atılan Ayşe öğretmene de aynı tutumu aynı adaletsizliği sürdürmektedir. Unutulmasın ki bu adaletsizlikler ve hukuksuzluklar vicdanlarda ve tarihte yanlışlığın adı değil haklı ve mazlum insanlara karşı insafsızca,zalimce işlenen zulüm politikaları olarak hep hatırlanacaktır. Devletin 330 haftadır Roboski’de sürdürdüğü zulmü, adaletsizliği tarih hep yazacaktır. Roboski de yaşanan zulmü adaletsizliği şairin sözleri ile özetleyip 330. hafta adalet nöbetimizi sonlandırmak istiyoruz:

Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak/Halbuki; Biz sussak tarih susmayacak / Tarih sussa hakikat susmayacak/ Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak /Halbuki; Bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar/ Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar../Tarihin azabından kurtulsalar, Allah’ın azabından kurtulamayacaklar...”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler