"Bana ne savcı ne de jandarma bir şey yapabilir" diyen muhtar zihinsel engelli yurttaşı darp etti

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü Köyü'nün muhtarı Şenol Demirci, %70 zihinsel engelli F.D.'yi (46) darp etti. Muhtara çıkarıldığı mahkemece verilen 150 günlük hapis cezası 3000 TL'lik para cezasına çevrildi.

Yayınlanma: 26.04.2018 - 19:39
Abone Ol google-news


Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü Köyü'nün muhtarı Şenol Demirci aynı zamanda kuzeni olan %70 zihinsel engelli F.D.'yi (46) darp etti. F.D.'nin kardeşi Ertuğrul Demirci, muhtar Şenol Demirci'nin kendisi ve eşini de önceden darp ettiğini, buna ilişkin davanın halen görülmekte olduğunu söyledi. F.D., 16 Aralık 2017 saat 09.00 sıralarında evinin önünde ağlarken kardeşi tarafından bulundu. Kardeş Demirci, aynı zamanda kuzeni olan köy muhtarı Şenol Demirci'nin bu sırada "Ben vurdum" dediğini iddia etti.

"Bana ne savcı ne de jandarma bir şey yapabilir"

F.D.'nin kardeşi Ertuğrul Demirci, "Şenol Demirci, abimin zihinsel engelli olduğunu bildiği halde omzuna çarptığı gerekçesiyle vurduğunu söyledi. Savcılığa şikayet edeceğini söylediğinde ise, Şenol Demirci'nin 'Bana ne savcı ne de jandarma bir şey yapabilir'" dediğini aktardı.  

Olay sonrası darp raporu alan Demirci ailesi, muhtar Şenol Demirci hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Duruşmada, sanık Şenol Demirci için verilen 180 günlük ceza 'iyi hal' gerekçesi ile 150 güne indirildi. 150 günlük hapis cezası 3000 TL'lik para cezasına çevrildi.



Darp etti, zihinsel engelli yurttaştan şikayetçi oldu

Muhtar Şenol Demirci ise verdiği ifadede, "F.D.'yi darp etmedim. Hayvan gübresi dolu el arabası ile üzerime gelerek bacağıma çarptı. Çarpma sonucu F.D. omzunun üzerine düştü. F.D., özürlüdür ama kasıtlı olarak bana el arabası ile çarpmıştır. Ben kendisinden şikayetçi ve davacıyım" dedi. Şenol Demirci, F.D.nin el arabası ile üzerine kasıtlı olarak gelindiğini iddia etse de darp raporu almak istemedi. Olaya ilişkin bir tanığının da olmadığını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler