1 Mayıs’a küresel destek

DİSK, TTB, KESK ve TMMOB’nin İstanbul Maltepe’de, Türk İş’in Hatay’da kitlesel kutlayacağı 1 Mayıs’a 176 milyon işçiyi temsilen ITUC ve 50 milyon işçiyi temsilen ETUC da katılıyor.

Yayınlanma: 26.04.2018 - 21:52
Abone Ol google-news

İşçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs’ı kutlamalarına küresel katılımlar da olacak. DİSK, TTB, KESK ve TMMOB’nin İstanbul Maltepe’de Türk İş’in Hatay’da kitlesel kutlayacağı 1 Mayıs’a ITUC ve ETUC temsilcileri de katılıyor.

Ülkenin dört bir yanında kutlanacak 1 Mayıs için İstanbul’da Türk İş’in de İstanbul’daki şubelerle yer alacağı Maltepe’deki kutlamalara Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Genel Sekreter Vekili Patrick Pitschert ve Uluslarararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Sendikal Haklar Müdürü Jeroen Beirnaert İstanbul’a geliyor. ETUC, 39 ülkeden 89 sendika ve 10 federasyon ile 50 milyon işçiyi, ITUC da bünyesinde bağlı 161 ülkeden 325 sendika yoluyla dünya çapında 176 milyon işçiyi temsil ediyor.

Her yerde direniş

Diyarbakır’da 1 Mayıs kutlamaları İstasyon Meydanı’nda yapılacak. Emek Platformu öncülüğünde Diyarbakır’de yapılacak kutlamalara ilişkin basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır İl Eşbaşkanları Şerif Camcı ve Filiz Buluttekin, “İş cinayetlerine, güvencesiz çalışmaya, OHAL’e ve savaşa hayır” sloganıyla düzenlenecek kutlamalara HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli’nin de katılacağını belirtti. TGS Diyarbakır Temsilciliği’nden yapılan açıklamada “Daha önceki yıllarda basın emekçileri olarak, emekçi arkadaşlarımızın kortejini ve mitinglerini haberciler olarak izliyorduk. Bu yıl Diyarbakır’da ilk kez TGS pankartı ile yürüyeceğiz. Bizim için tarihi bir gün olacak. Bu nedenle 1 Mayıs mitingine katılma olanağı bulunan basın mensubu arkadaşlarımızı kortejimizde yer almaya davet ediyoruz” denildi.

Malatya’da 1 Mayıs kutlamaları 100. Yıl Kavşağı’nda yapılacak. Eğitim-Sen Şube Başkanı Tarık Kaya, “Olağanüstü Hal’e, Kanun Hükmünde Kararnamelere HAYIR demek için, 1 MAYIS’ta alanlarda olacağız. Yüz binin üzerinde kamu emekçisini ve işçiyi, işinden eden KHK’lara, OHAL fermanlarına HAYIR demek için 1 MAYIS’ta alanlarda olacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler