Miting yolu adaletsiz

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi için yaptığı gezilere devlete ait en az 2 helikopterle giderken, diğer iki aday tarifeli uçak kullanıyor.

Yayınlanma: 19.07.2014 - 23:47
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin en önemli tartışmalarından olan kamu kaynaklarının Başbakan Tayyip Erdoğan’a seferber edilişi, miting yolculuklarında da net bir şekilde göze çarpıyor. Başbakan mitingler için devletin helikopterlerini kullanırken, diğer iki aday tarifeli uçaklar ve otomobillerle seçmene ulaşıyor. Seçim sürecinde 40 miting düzenlemeyi planlayan Başbakan’ın bir mitingi için on binlerce TL harcanıyor.

Cumhurbaşkanı adaylarından Selahattin Demirtaş, yakın mesafe kent gezilerini ya kendi otomobiliyle ya da ekibinde yer alan isimlerin otomobilleriyle yapıyor. Demirtaş bazı gezilere de seçim otobüsüyle katılıyor. Bu çerçevede Demirtaş’ın seçim sürecinde yaptığı İstanbul-Bursa-Kocaeli ziyaretlerinde otomobil kullanıldı. Demirtaş, Tekirdağ’a da seçim otobüsüyle gitti. Demirtaş, İstanbul-Diyarbakır gibi uzun mesafeler için ise Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçaklarından yararlandı. Demirtaş’a 18 Temmuz itibarıyla 1248 kişiden 312 bin 860 TL bağış geldi.

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu da seçim kampanyasını tek kuruşluk kamu kaynağı kullanmadan yürütüyor. İhsanoğlu, bugüne kadar yaptığı gezilerin büyük bölümünü tarifeli uçaklarla gerçekleştirdi. Son olarak perşembe günü Pegasus Havayolları’na ait bir uçakla Gaziantep’ten Ankara’ya uçan İhsanoğlu, dün de yine Pegasus uçağıyla Konya’dan İstanbul’a gitti. İhsanoğlu, bu süreçte bir iki programını özel uçakla gerçekleştirdi.

Diğer iki adaya karşın Başbakan Erdoğan’ın mitingleri için devletin tüm olanakları seferber edildi. Gittiği hemen her kentte programına bir de “valilik ziyareti” ekleyen Erdoğan, bu sayede devletin helikopterlerini ve uçaklarını rahatlıkla kullanabiliyor. Erdoğan’ın geçen hafta gerçekleştirdiği mitingler için Ankara’dan yapılan hareketlerde Erdoğan ve yakın ekibi için iki “makam helikopteri”kullanıldı. Helikopterler TRT Genel Müdürlüğü’nden havalandı.

Erdoğan’ın bugüne kadar düzenlediği mitinglerde on binlerce TL harcanırken, ne mitingle ilgili harcamalar, ne de düzenlenen binlerce kişilik iftarların maliyetleri konusunda hiçbir bilgi verilmedi. Erdoğan ve İhsanoğlu’nun seçim koordinasyon ekipleri, adaylara bugüne kadar kaç kişinin ne kadar bağış yaptığı konusunda da bilgi vermedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler