İstanbul Üniversitesi bölünmeye karşı ayakta: Bölmediniz birleştirdiniz

İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen üniversitelerin bölünmesine dair yasa tasarısını 4. gününe giren eylemleriyle protesto etmeye devam etti.

Yayınlanma: 27.04.2018 - 16:12
Abone Ol google-news

<video:965341>

Üniversitelerin bölünmesi için Meclis komisyonunda kabul edilen tasarı İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından bugün de protesto edildi. 

İstanbul Üniversitesi'ne bağlı Siyasal Bilimler, Orman, Hasan Ali Yücel, Cerrahpaşa Tıp ve Edebiyat fakültesi öğrencileri saat 15.00 sıralarında Beyazıt Meydanı'na geldi.

Yasa tasarısına karşı okudukları fakültelerden gruplar halinde yürüyüşe geçen öğrenciler, İÜ ana kapısı önünde bir araya gelerek, oturma eylemlerini sürdürdü. Öğrenciler tepkilerini açtıkları “Duymamış olayım”, “Bölmediniz, Birleştirdiniz”, “Parselleye parselleye bitiremediniz”,  “Uzaya insan yollayın,  Silivri’ye öğretmen değil” ve “Böleceğiniz tek şey mezuniyet pastamız olsun” pankart ve dövizleri ile gösterdi.

Öğrenciler, dövizler açarak kanun tasarısını bando eşliğinde protesto etti. İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevim Buzlu. Beyazıt Meydanı'nda konuşma yaptı. Buzlu, " Üniversitemizin araştırma misyonuna ciddi katkı veren fakültemiz, İstanbul Üniversitesi'nden ayrılmamalıdır. Her fakülteyi dinlediğinizde görüyorsunuz ki, çok güzel bir tarihi miras söz konusudur. Bu tarihi mirasa lütfen hak ettiği değeri veriniz" dedi.

'Susma, haykır, bölünmeye hayır' şeklinde sloganlar atan öğrenciler burada bir basın bildirisi okudu. Öğrenciler, " Üniversiteliler açısından birçok mağduriyet yaşanması söz konusu olduğu için bu tasarıyı reddediyoruz" dedi.  Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı protestonun ardından öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler