Dün başlayan kavga bugün de sürdü

HAKKARİ'de, dün akşam 4 genç arasında başlayan ve daha sonra iki aşiretin kent merkezinde karşı karşıya geldiği kavga, bugün iftardan sonra tekrar başladı.

Yayınlanma: 20.07.2014 - 09:38
Abone Ol google-news
Bir din görevlisinin eline aldığı Kuran'la tarafları ayırmaya çalıştığı kavgada bir çok kişi taş ve sopalar yüzünden yaralandı.
 
 
Hakkari kent merkezinde dün saat 23.00 sıralarında Bulvar Caddesi üzerinde 4 genç arasında belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede büyüdü. Gençlerin arasında başlayan kavgaya, bağlı oldukları iki aşiretin diğer fertleri de katıldı. Taraflar birbirlerine taş ve sopalarla saldırırken, ortalık bir anda savaş alanına döndü. Çevredeki birçok iş yeri ve araç zarar gördü. Olay yerine gelen polis ekipleri, zaman zaman gaz bombası ve tazyikli su kullanarak kavga edenleri ayırmaya çalıştı. 
 
Kavganın ardından güne sakin başlayan Hakkari bugün iftardan sonra yine karıştı. Bulvar Caddesi üzerinde bir araya gelen çoğunluğu genç onlarca kişi, taş, sopa ve sandalyeler ile kavga edip kent merkezini savaş alınına çevirdi. Olayın başlamasının ardından çok sayıda zırhlı polis aracı çarşı merkezine sevk edilirken, polis kavga eden grupları ayırmak için biber gazı, tazyikli su ve gaz bombası kullandı.
 
Her iki taraftan gençlerin karşı karşıya geldiği kavgada zaman zaman silah sesleri de duyuldu. Yine kent merkezinde çok sayıda işyerinin camları kırıldı ve bir çok iş yeri tahrip edildi. Kentteki gerginlik devam ederken, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP, BDP il örgütü ile ilin ileri gelenleri de kavgayı yatıştırmak için iki tarafı ikna etmeye çalıştı. Bir din görevlisinin eline aldığı Kuran'la kavga edenleri ayırmaya çalışması da dikkat çekti.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler