MEB’den sosyal medya uyarısı: Bölücü amaçlar için kullanmayın

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medya kullanımına ilişkin okullara, “Bölücü, toplumun genel ahlak kurallarıyla bağdaşmayan amaçlar için kullanılmaması” uyarısında bulunuldu.

Yayınlanma: 29.04.2018 - 11:49
Abone Ol google-news

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile birlikte okullarda güvenlik tedbirlerinin olağan üstü seviyeye çıkarılacağını duyuran Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul güvenliği genelgesini yayımladı. OHAL’in ardından duyurulan ilk genelgede okul bina ve eklentilerinin etrafının tel örgülerle çevrilmesini isteyen MEB, şimdi de okul ve kurumlarda sosyal medya kullanımına ilişkin “gerekli” tedbirlerin alınmasını istedi. Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzasıyla illere gönderilen genelgede, sosyal medya ve bilişim araçlarıyla ilgili okullara, “Zararlı, bölücü, yıkıcı, toplumun genel ahlak kurallarıyla bağdaşmayan ve şiddet içerikli amaçlar için kullanılmaması” uyarısında bulunuldu.

Sosyal medya uyarısı
Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan genelgede, okul giriş ve çıkışlarında gerekli kontrollerin yapılması, çevre trafiğinin gözetim altına alınması, okul ziyaretçilerine giriş çıkış kartı verilmesi gibi tedbirlerin yanı sıra “sosyal medya uyarısı” da yer aldı. Derslik, laboratuvar gibi alanlarda iletişim araçlarının kullanımına izin verilmemesini isteyen Bakanlık, okullarda ve MEB’e bağlı kurumlarda kullanılan bilişim araçlarına ve sosyal medya platformlarına yönelik bazı kısıtlamalar getirdi. Sosyal medyanın, “Toplumun genel ahlak kurallarıyla bağdaşmayan” amaçlarla kullanılmaması için önlem alınması gerektiğini bildiren MEB’in sosyal medya kullanımına ilişkin sıraladığı uyarıların tamamı şöyle oldu: “Zararlı, bölücü, yıkıcı ve şiddet içerikli amaçlar için kullanılmaması, eğitim öğretim faaliyetlerine ve bireylere maddi ve manevi zarar vermemeleri için gerekli tedbir ve gözetimlerin sürdürülmesi, ahlak dışı ve şiddeti özendiren sesli, sözlü, yazılı ve görüntülü içeriklere okul ve kurumlarda, eğitim ortamlarında izin verilmemesi.”

Nöbetçi öğretmene ‘servis’ görevi
Kreş servisinde unutulan üç yaşındaki Alperen Sakin’in ölümüne neden olan skandallar zinciriyle kamuoyunun gündemine gelen okul servis araçlarına ilişkin de bazı önlemleri genelgede yer aldı. Servis aracıyla okula gelen çocukların iniş ve binişteki kontrollerinin nöbetçi öğretmen veya idareci tarafından yapılması istendi. Servisten inen öğrencilerin güvenli bir şekilde araca binip inlemelerinin ve gerektiğinde karşıdan karşıya geçmelerinin servis görevlilerince sağlanması gerektiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler