İşte CHP'nin asgari ücret vaadi

Hükümetin seçim paketini açıklamasının ardından muhalefetin de seçim vaatleri belli olmaya başladı. CHP’nin seçim vaatleri arasında 7 haziran öncesi de bulunan asgari ücret düzenlemesi de var. Ana muhalefet partisi bu sefer asgari ücreti 2 bin 200 lira yapacaklarını vaad etti.

Yayınlanma: 02.05.2018 - 11:00
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hazırlanması talimatını verdiği seçim bildirgesinde ekonomiye dair şu vaatlerin yer alacağı öğrenildi:

KADRO SÖZÜ

Tüm taşeron işçilerin kadrolu yapılması vaadi de seçim bildirgesinde yerini alacak. CHP, kamuda çalışan taşeronlara kadro vaat edecek.

ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 LİRA

Kesin rakam netleşmemekle birlikte asgari ücretin net olarak 2 bin 200 liraya çıkarılacağı vaadiyle seçmenin karşısına çıkması bekleniyor. CHP, asgari ücretin, her yıl, enflasyon farkı ve ekonomik iyileşme bağlı olarak artırılacağı sözünü de verecek. 

AİLE SİGORTASI

Aile sigortası uygulamasıyla mevcut sosyal yardımları iki katına çıkarmayı planlayan CHP`nin, aile sigortası kapsamında hiçbir hanenin gelirinin bin lirsanın altına düşmeyeceği vaadinde bulunacağı öğrenildi.

ÇİFTÇİYE MAZOT

Geçici tarım işçilerinin sosyal güvenliği devlet tarafından sağlanacak. Çiftçi mazotu 2.50 TL`ye satın alacak. Orman köylülerinin Genel Sağlık Sigortası primleri karşılanacak.

ÜNİVERSİTELİYE BURS

Maddi sıkıntıda olan üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu verilecek. İhtiyacı olan tüm gençlere, ücretsiz yurt ve ulaşım imkanı sağlanacak.

KREDİ FAİZLERİ MÜJDESİ

Kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarında faizlerin yüzde 80`inin silinmesine dönük düzenleme yapılacak. Emekliler, ramazan ve kurban bayramlarında birer maaş ikramiye alacak. Emeklilerden muayene ve ilaç katılım payı alınmayacak. Emekliler arasındaki eşitsizliği giderecek İntibak Yasası derhal çıkarılacak.

CHP'NİN İKRAMİYE ÖNERİSİNi 3 YIL SONRA HAYATA GEÇİREN AKP ASGARİ ÜCRET KONUSUNDA NE YAPACAK?

CHP'nin 7 haziran öncesi seçim vaatlerinden biri olan emekliye ikramiye konusu o dönem AKP tarafından eleştirilse de bir kaç gün önce AKP'nin seçim rüşveti olarak gündemine girdi. CHP'nin asgari ücret vaadi 7 Haziran sonrası AKP'nin gündemine gelmiş ve 1 Kasım sonrası da asgari ücret yeniden düzenlenmişti. CHP 2 bin 200 liralık asgari ücret vaadi konusunda şimdi AKP'nin tavrı merak konusu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler