Cezaevindeki Ayşe öğretmen, bebeğini günde 45 dakika görebilecek

Ayşe Çelik, "Çocuklar ölmesin" dediği için'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Çelik, savcılık izni doğrultusunda bebeğiyle günde bir defa, 45 dakika süreyle bir araya gelecek.

Yayınlanma: 03.05.2018 - 08:03
Abone Ol google-news

Telefonla bağlandığı televizyon programında “Çocuklar ölmesin” dediği için 1 yıl 3 ay hapis cezası verilen ve 20 Nisan’da 6 aylık bebeği ile cezaevine giren öğretmen Ayşe Çelik, cezaevi koğuşundaki şartlar nedeniyle 27 Nisan’da minik Deran’ı ailesinin yanına gönderdi.

Ayşe Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman, savcılık izni ile Ayşe Öğretmen ve Deran bebeğin günde 1 kez bir araya geldiğini belirtti. Avukat Karaman, “Ayşe Öğretmen, 31 kişilik koğuşta uygun koşullar olmadığından kendi isteği ile bebeğini ailesine geri gönderdi. Deran bebek, 27 Nisan’dan itibaren de savcılık izni ile günde 1 kez, 30-45 dk süreyle annesi ile bir araya geliyor” ifadelerini kullandı.

AYM başvuruyu reddetti 1 yıl 3 ay hapis cezası verilen öğretmen Ayşe Çelik, cezasının kesinleşmesi ve 6 aylık infaz erteleme süresinin dolmasının ardından 20 Nisan’da Diyarbakır Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne konuldu. Anayasa Mahkemesi’nin 18 Nisan günü Ayşe Çelik’in infazının durdurulması için tedbir talebiyle yapılan başvuruyu gündeme aldığı belirtildi ancak Ayşe Öğretmen’in cezaevine girdiği 20 Nisan’a kadar bir karar çıkmadı.

Avukat Karaman dün Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Anayasa Mahkemesi ise 20 Nisan tarihli kararı ile Ayşe Öğretmen’in bireysel başvurusu kapsamında infazın durdurulması yönündeki tedbir talebimizi, tedbir koşulları oluşmadığı gerekçesi ile reddetmiş bulunmaktadır” açıklaması yaptı.

Ayşe Öğretmen cezaevine girmeden Cumhuriyet'e konuştu: Bebeğim nerede emekleyecek?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler