Tohum bizim genetiğimiz

Tekirdağ'da 2'ncisi düzenlenen şenlikte yerel tohumlar paylaşıldı.

Yayınlanma: 03.05.2018 - 21:29
Abone Ol google-news

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından atalık tohumların korunması amacıyla 2. Tekirdağ Yerel Tohum Takas Şenliği düzenlendi. Süleymanpaşa ilçesi Sahil Dolgu Alanı’nda gerçekleşen şenliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Trakya’nın farklı bölgelerinden çok sayıda vatandaş katıldı.

Atalık tohumlar

Vatandaşlar şenlik alanında kurulan stantlarda Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinden kınalı bamya, Ergene ilçesinden darı, Süleymanpaşa ilçesinden hacı mestan buğdayının yanı sıra Bursa, Çanakkale ve İzmir Seferihisar’dan gelen atalık tohumlara ulaşma şansı yakaladı. Şenlikte ayrıca yöresel ikramlar, üretici pazarı, sergiler, canlı performanslar ile Şarköy Yöresel Halkoyunları ve Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisinin piyesi de vatandaşlarla buluştu. Tohum Takas Şenliği’nde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, “Tohum bizim genetiğimiz. Tohumun gerçek sahipleri olan köylülerin geçimini sağlayacak ekonomik politikalar uygulanarak tohumların saklanması, elden ele aktarılması için var gücümüzle çalışmak zorundayız”diye konuştu.

Şenlikte bir diğer konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak gerçekleştirdi. Başkan Albayrak konuşmasında, “Geçmişte doğallığı yaşamış yetişkinler olarak geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakmamız gereken çok önemli miraslar var. Gıda konusu her şeyden önemli. Çünkü çocuklarımızın doğal ürünlerle yetişmesi gerekiyor. Her yıl daha büyük organizasyonlarla gerçekleştireceğimiz Tohum Takas Şenliği’nin ülkemiz tarımına katkı sağlayacağı inancındayım. Bugün çoğumuzun görmediği ve unuttuğu o tohumları göreceksiniz. İnanıyorum ki dışa bağımlı kalmadan kendi tohumlarımızı yetiştireceğiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler