KHK’lerle ihraçtan, omuz omuza dayanışmaya

KHK’ler ihraç edilen; aralarında şube yöneticeleri, işyeri temsilcileri, sendikacıların da olduğu kamuda önemli görevler almış kadınlar, 1 Eylül Barış Akedemisyenleri’nin işten çıkarılması ile başlayan ve toplamda 155 bin kişinin işsiz kaldığı süreçte Batıkent'te “Yalnız Değilsiniz” sloganı ile kurdukları dernek aracılığıyla hem kendi geçimlerini sağlıyorlar, hemde ihtiyaç sahibi ailelere destek

Yayınlanma: 03.05.2018 - 22:01
Abone Ol google-news
 
KHK’ler ihraç edilen; aralarında şube yöneticeleri, işyeri temsilcileri, sendikacıların da olduğu kamuda önemli görevler almış kadınlar, 1 Eylül Barış Akedemisyenleri’nin işten çıkarılması ile başlayan ve toplamda 155 bin kişinin işsiz kaldığı süreçte Batıkent'te “Yalnız Değilsiniz” sloganı ile kurdukları dernek aracılığıyla  hem kendi geçimlerini sağlıyorlar,  hemde ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyorlar.
 
KHK ile kamudan ihraç edilen kadınlar önce “Batıkent Yaşam Derneği” adı altında örgütlendiler. Kadınlar, her çarşamba günü Batıkent'te açtıkları “Yemek ve Dikiş Atölyesi”nde biraraya geliyorlar. “Sistemin evde oturmaya ittiği kadınlar”dan olmak istemeyen dernek üyeleri, atölyede, dikiş dikiyorlar, yemek yapıyorlar. Daha sonra bunu ya satıyorlar ya da kendi aralarında takas ederek dayanışıyorlar. Kadınlar ürettikleri, giysi ya da diğer ürünleri, ihtiyaç sahibi ailelere takas yoluyla veriyorlar. İhtiyaç sahibi ailelerin takas edecek hiçbir ürünü yoksa da dernekteki faaliyete yardıma davet ediliyor. Önce evlerinde üretime başlayan,  daha sonra geçimlerini sağlamak ve dayanışma için yaptıkları yemekleri, diktikleri giysileri dernek içinde paylaşan dernek üyelerinin kapısı herkese açık.  Kurdukları ikinci el pazarında herkes ihtiyacı olan eşyayı alabiliyor, kullanmadığı kıyafet ile takas edebiliyor.
 
Toplumsal birliktelik duygularını kimsenin koparamayacağını belirten dernek üyeleri, Ankara’da kurdukları bu ağı iller arası bir dayanışma ile genişletmeyi hedefliyor. Bütün kadınlara seslenen dernek üyeleri “Evlerinizden çıkın, hiyararşinin olmadığı, herkesin arkadaş olduğu bir çalışma ortamı kurduk, yalnız değilsiniz” çağrısı yapıyorlar.
 
‘Bizi sistemden çıkaramadılar’
 
Savaşa karşı barış istedikleri için işsiz bırakıldıklarını belirten dernek üyeleri,  “KHK’lerin amacı kamudaki sosyalistleri temizlemekti ama bizi sistemden çıkaramadılar, mücadeleden koparamadılar” görüşünü dile getiriyorlar.  Batıkent ilçesinde 20’yi aşkın ihraç edilmiş aileye ulaştıklarını belirten dernek üyeleri, bir çalışma ortamı ve maddi kaynak sağlamanın yanısıra psikolojik destek de vererek süreci omuz omuza atlatmaya çalışıyor. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler