Haksız tutuklamalara karşı başlatılan Adalet Nöbeti, 57. kez tutuldu

Haksız tutuklamalara karşı başlatılan Adalet Nöbeti, 57. kez tutuldu. Avukat Bahri Belen, umudu büyütmek için nöbete devam edeceklerini söyledi.

Yayınlanma: 03.05.2018 - 22:04
Abone Ol google-news

Gazetemizin yayın politikasının suçlama konusu edildiği dava kapsamında asılsız ve akıl dışı iddialarla 542 gün tutuklu kalan icra kurulu başkanımız avukat Akın Atalay’ın nezdinde tüm haksız tutuklamalara karşı çıkmak için Nisan 2017’de başlayan “Adalet Nöbeti” dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 57. kez tutuldu. Nöbette ilk olarak Dışarıdaki Gazeteciler’den Gülşah Karadağ konuştu. Konuşmasında 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ne dikkat çeken Karadağ, Sınır Tanımayan Gazeteciler’in (RSF) geçen hafta açıkladığı Dünya Basın Endeksi’nde Türkiye’nin 180 ülke arasında 157. sırada olduğunu anımsattı. Türkiye’nin 10 yıl önce aynı listede 101. sırada olduğunu söyleyen Karadağ, “Basın özgürlüğü aynı zamanda ifade özgürlüğü anlamına gelir ama bizim hâkimlerimiz hâlâ bunu anlayabilmiş değil” dedi.

Cumhuriyet gazetesi çalışanları tutuklandıktan sonra yargıya ve adalete müdahaleye ve bu müdahaledeki siyasi etkiye farkındalık yaratabilmek için Adalet Nöbeti’ne başladıklarını anımsatan avukat Bahri Belen, birçok gazetecinin, siyasetçinin ve avukatın tutuklu olduğunu vurgulayarak Adalet Nöbeti’nin sürdürülmesi gerektiğini kaydetti. Belen, “Adalet Nöbeti, hukukun ve adaletin seslerinden biridir. Hâlâ Türkiye’de yargıçların olduğuna inanıyoruz. Adalet Nöbeti’nin sesi basının, halkın ve vicdanlı yargıçların ve bütün ülkenin sesi. Yani umudun sesi. Avukatlar olarak bu umudu büyüterek, hukukun ayakları üzerinde durabilmesi için nöbetimizi devam ettireceğiz” dedi.

Avukat Kemal Aytaç da, nöbetin tutuklu Cumhuriyet avukatlarının şahsında başlatıldığını, Akın Atalay’ın tahliyesinden sonra devam edip etmeyeceği yönünde sorular geldiğini belirterek, “Bu nöbeti avukatlar başlattı, devamını yine avukatlar belirleyecekler. Eylemimiz gönüllüdür. Kimsenin talimatıyla değil kendi irademizle burada nöbet tutuyoruz. Nöbetimize devam ediyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler