Eylemi izledi diye hem tehdit hem dayak

Üniversiteleri bölme tasarısına tepki için yapılan protestolar devam ederken, polis şiddetine maruz kalan bir öğrenci darp raporu alarak suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 03.05.2018 - 22:35
Abone Ol google-news

Üniversiteleri bölme tasarısına tepki için yapılan protestolar devam ederken, polis şiddetine maruz kalan bir öğrenci darp raporu alarak suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Eğitim Fakültesi PDR 3. sınıf öğrencisi Erdal Çiçek, 30 Nisan Pazartesi günü Beyazıt’ta polis şiddetine maruz kaldığını açıkladı. Öğrenci eylemini izlediği sırada yanlarına gelen polislerin kendisine hakaret ettiğini belirten Çiçek, “Etrafımı saran sivil polislerden biri de bana ‘lan’ diye hitap edince ben de, “bana bu şekilde hitap edemezsiniz’’ diye itiraz ettim. Sert bir şekilde beni iteleyerek polis servis araçlarının arkasına götürdükleri gibi küfür ve hakaretlerle bana vurmaya başladılar. Özellikle bana ‘lan’ diye hitap eden sivil polis gözü dönmüş bir şekilde kafama, yüzüme, karnıma yumruk atıp diziyle de bacak aralarıma vurdu” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Kötü muameleden sonra Vezneciler’de bulunan polis karakola götürülüp,doğru olmayan bir tutanağa imza atmak zorunda kaldığını ifade eden Çiçek şunları söyledi;

“Bana getirdikleri tutanakta gerçeğe aykırı beyanlar tespit ettim. Üstümü aratmak istemediğimi, ‘darp var mı?’ sorusuna ‘hayır’ dediğimi yazmışlardı. Bunların doğru olmadığını söylediğimde, prosedürün böyle olduğu ve bunun makul bir tutanak olduğunu söyleyerek, imzalayıp bu olayı kapatalım dediler. İmzalamamam sonucunda OHAL kapsamında en az bir hafta gözaltına alacaklarını söyleyince bir saat boyunca yaşadıklarımın etkisiyle bir an önce oradan çıkmak için tutanağı imzaladım.”

Karakoldan çıktıktan sonra Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gidip darp raporu aldığını belirten Çiçek, 1 Mayıs’ta da Çağlayan Adliyesine giderek savcılığa şikayette bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler