Cinayetlerle anılan fakültede dekan yardımcıları istifa etti

‘Yasak Aşk Üçgeni’ ile sarsılan Konya Selçuk Üniversitesi'nde sular durulmuyor.

Yayınlanma: 21.07.2014 - 12:24
Abone Ol google-news

Konya'da Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan K.'nin eşi Prof. Dr. Ahmet G. ilgi duydukları kadın sekreter Asuman S.'yi kıskanınca Doç.Dr. Celalettin Özdemir'i öldürmüştü. Cinayetin ardından fakültede sular durulmuyor. Fakültenin Dekan Yardımcıları Doç.Dr. Süleyman Savaş Durduran ve Doç. Dr. Orhan Engin, Dekan Prof. Dr. Handan K.'nin cinayet günü olaydan haberdar olduğu ancak olayı polis ve yetkililere bildirmediği yönünde çıkan haberlerin ardından, bu durumdan rahatsızlık duyup görevlerinden istifa etti. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı 54 yaşındaki Prof. Dr. Handan K.'nin eşi 2 çocuk babası 55 yaşındaki Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet G., Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi 3 çocuk babası 42 yaşındaki Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i, ilgi duydukları fakültede sekreter olarak çalışan 1 çocuk annesi 35 yaşındaki Asuman S. yüzünden geçen 2 Haziran'da, odasında boğazından keserek öldürdü. Doç. Dr. Özdemir'in cesedi olaydan 2 gün sonra, kendisinden haber alamayan ailesinin fakülte yönetimini bildirmesi ve kilitli olan odasından koku gelmesi sonucu bulundu. Olayın ardından Prof. Dr. Ahmet G., tutuklandı, 'Cinayeti iştirak' suçundan gözaltına alınan Asuman S. de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Taşeron firmanın personeli olarak çalışan Asuman S.'nin işine son verildi.
 
DEKAN EŞİNDEN BOŞANDI
 
Asuman S. eşi Fatih S.'den, Dekan Prof. Dr. Handan K. de eşi Prof. Dr. Ahmet G.'den boşandı.Dekan Prof.Dr. Handan K., rektörlüğün de talebi üzerine kendi isteğiyle dekanlık görevinden istifa etmiş, ancak istifası YÖK tarafından kabul edilmemişti.
 
DEKAN YARDIMCILARI İSTİFALARINI SUNDU
 
Mühendislik Fakültesi'nin dekan yardımcıları Doç.Dr. Süleyman Savaş Durduran ve Doç. Dr. Orhan Engin, geçen 15 Temmuz günü, istifa dilekçelerini dekanlığa sundu. Dekan Prof. Dr. Handan K. ile 2012 yılında atanan iki dekan yardımcısı, Dekan Prof. Dr. Handan K.'nin cinayet günü olaydan haberdar olduğu ancak olayı polis ve yetkililere bildirmediği yönünde çıkan haberlerin ardından rahatsızlık duyup, hür iradeleriyle görevlerinden istifa ettikleri belirtildi. İstifa dilekçelerinin kabul edilip, edilmeyeceğinin kararını Dekan Prof. Dr. Handan K.'nin vereceğini ve Handan K.'nin de raporlu olduğu ve Ramazan Bayramı'ndan sonra göreve başlayacağı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler