İşte çarpıcı tutanağın anlamı: İnsanlığa karşı suç...

CHP'li Bülent Tezcan'ın Adana'da Suriye yolundayken durdurulan tırlara ilişkin açıkladığı rapor hakkında açıklamalarda bulunan Avukat Efkan Bolaç, "Bu insanlığa karşı suç kategorisine girer" dedi.

Yayınlanma: 21.07.2014 - 13:53
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye'nin gündemini sarsacak tutanakları açıkladı. Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Tezcan, Adana'da Suriye yolundayken durdurulan üç tıra ilişkin tutanakları açıklayarak, "Birinci tırda birinci sandığı açmışlar 25-30 adet füze ve roket. 15 sandıkta yaklaşık 300'e yakın 450'ye yakın bomba atar mühimmat. İkinci sandıkta 20-25 adet füze roket" dedi.

İŞTE TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE OTURACAK O TUTANAK:
ONLARCA FÜZE VE ROKET...

Avukat Efkan Bolaç tutanaktan çıkanların ne anlama geldiğini ve suçlamanın ne kapsamda olabileceğini Twitter'daki hesabından paylaştı.

Bolaç'ın tweetleri şöyle:

- Mit'in tırında bulunan şeyler eğer gerçekse bu insanlığa karşı suç kategorisine girer. Suriye halkının kanında hükümetin parmağı var mı?

- Mit tırlarında bulunanlar ceza kanunun 304. Maddesi savaşa tahrik ve 306. Maddesinde belirtilen asker toplama suçlarını oluşturur...

- Devletin güvenliğine karşı olan örgütlerin desteklenmesi de savaşa tahrik kapsamındadır. Bu suç yüce divanlıktır...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler