'Yargı çürümüş' diyen savcı CHP'den aday adayı oldu

Ankara Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk, 24 Haziran seçimleri öncesi zehir zemberek bir açıklamayla istifa etti. CHP'den milletvekili adayı oldu.

Yayınlanma: 08.05.2018 - 10:33
Abone Ol google-news
CHP eski lideri Deniz Baykal'a yönelik kaset komplosu konusundaki soruşturmayı yürüten ve suçun, "Örgütlü" biçimde işlendiğini tespit eden Yücetürk, Yargıtay'daki FETÖ yapılanmasına karşı verdiği mücadeleyle tanınıyordu. Yücetürk seçim öncesi siyasete girmek için istifa kararı aldı. 
 
Bülent Yücetürk, istifa kararını şu açıklamayla duyurdu: "Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar bir hukuk krizine girilmiştir. Mahkeme kararlarının bizzat mahkemeler tarafından uygulanmadığı bir süreci yaşamaktayız. Yargı ise vicdanını kaybetmiş tüm iradesini bir güce teslim etmiş durumdadır. Türkiye'de yeniden bir hukuk devleti kurmak, yargı bağımsızlığını tesis ederek yeni bir hukuk sestemi inşa etmek için siyasete girmeye karar verdim. Çürümüş bu yargı sisteminin bir parçası olarak kalmak, bozulan yargı sistemini düzeltmek artık imkansız hale gelmiştir."
 
CHP'den milletvekili aday adaylığı için bayvuran Yücetürk, "Parti yönetiminden herhangi bir davet almadım" dedi.        
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler