Kadınlar şiddete karşı yürüdü

Çeşitli sivil toplum örgütleri ve kadın platformlarından oluşan grup, kadın cinayetlerini protesto etti. Kadıköy Altıyol Meydanı'nda toplanan kadınlar, düdük çalıp alkış tutarak kadın cinayetlerini protesto etti.

Yayınlanma: 20.07.2014 - 17:31
Abone Ol google-news

Eylemi organize eden kadınlar ellerindeki megafonlarla grubun arasında bulunan erkekleri alanı boşaltmaları konusunda uyardı. Eyleme HDP milletvekili Sebahat Tuncel de destek verirken, Tuncel kadınlarla birlikte pankartın ucundan tutup rıhtıma kadar yürüyüşe eşlik etti. Sloganlarla rıhtıma kadar yürüyen kadınlar burada oturma eylemi yaptı.

Oturma eylemi devam ederken, bir de basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında, kadına yönelik şiddetin her geçen gün artarak devam ettiği, yetkililerin bu duruma artık müdahale etmesi gerektiği belirtildi. Renkli görüntülere sahne olan eylemde, TBMM'nin kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin gündeme gelmesi için bir an evvel toplanması gerektiği ifade edildi.

HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, "Parlamentoda kadına şiddete yönelik çok önemli yasalar çıktı. Buna rağmen katliamlar hala engellenmedi. Bunun nedeni; aslında toplumdaki erkek egemen zihniyet. Kadınlar bu eylemde parlamentonun olağanüstü toplanmasını ve bunun nedenlerinin ortaya çıkarılıp önlemlerin alınmasını istiyor. Ben milletvekili olmamın dışında bir kadın olarak buradayım. Kadınların özgür olmadığı bir yerde erkekler özgür değildir. Kadına yönelik bir şiddet varsa o ailede huzur yoktur. Buna dur demek hepimizin sorumluluğu" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler