Türkiye bu fotoğrafı 4 yıldır unutmadı

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen Türkiye'nin en büyük maden faciasında hayatlarını kaybeden 301 maden işçisi kazanın 4. yıl dönümünde anıldı. Facianın yıl dönümü bu sene anneler gününe denk gelince, gözyaşları sel oldu.

Yayınlanma: 13.05.2018 - 13:34
Abone Ol google-news

Soma Mezarlığı'ndaki maden şehitliğinde düzenlenen anma programına Türkiye'nin çeşitli yerlerinden sivil toplum örgütlerinin yanı sıra faciada hayatlarını kaybeden maden şehitlerinin aileleri ile vatandaşlar katıldı.

 Anneler Günü'nü oğlunun mezarı başında geçirdi

Soma maden faciasının 4. yıl dönümünün bu yıl Anneler Günü'ne rastlaması nedeniyle acı kat kat arttı. Faciada oğlu İbrahim Duran'ı kaybeden Seher Duman acılarının hiç dinmediğini ancak bu yılki anmanın Anneler Günü'ne denk gelmesi nedeniyle acılarının daha fazla arttığını söyledi. Duman, "Bu yıl anma töreni Anneler Günü'ne denk geldi. Tek oğlumdu. Oğlum sağ olsaydı keşke böyle olmasaydı. Çok acı bir şey. Allah düşmanımın başına vermesin. Bu seneki acının tarifi yok" dedi.

Öte yandan, Soma davasının bitmediğini belirten Seher Duman, "Onları teker teker çıkarıyorlar. Onlara ne olacak ki ne olduysa benim oğluma oldu" dedi.

Anma töreninde maden şehitlerinin aileleri kaybettiklerinin kabirleri başında gözyaşı dökerken adeta yürekler burkuldu. Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in yanı sıra AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber, Uğur Aydemir ile sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ın yaptığı dua sonrasında resmi anma töreni sona erdi.

 Soma faciasının ardından dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ilçeyi ziyaret etmiş, o ziyaret sırasında vatandaşlar Erdoğan'ı protesto etmişti. Protestolar sırasında  Erdal Kocabıyık isimli madenci iki özel harekat polisi tarafından yere yatırıldığı sırada, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenmişti.

Yusuf Yerkel o tekmeden sonra sağlık raporu almıştı

Soma'da yere düşenmadenciye tekme atan ve 7 günlük isgöremez raporu alan Basbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in bir de üzerine sağlık raporu aldığı ortaya çıkmıştı.

Sağlık raporuna göre Yerkel, tekme attığı gün olan 14 Mayıs"ta saat 20.00'da sağ dizde şişlik ve ağrı şikayetiyle Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne gelerek, Doktor Servan Gökhan'a muayene oldu. Yerkel, muayenede, sağ dizindeki ağrı ve şişliğin düşme nedeniyle oluştuğunu söyledi. Sağ dizinin filmi çekildikten sonra Yerkel'e yedi gün iş göremezlik raporu verildi.

Tekmelenen madenciye para cezası

Yerde tekmelenen Erdal Kocabıyık'ın eşi Derya Kocabıyık'ın kendisine, "Bırakın cezayı, bize ceza geldi. 500 küsür lira . Tekme savurduğu gerekçesiyle. Yani tekmeyi yedi, üstüne bir de ceza yedi" dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler