Demirtaş için tahliye talebi: Somut delil yok

Avukatlar Demirtaş'ın tutuklu yargılandığı ana dava için Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulundu.

Yayınlanma: 15.05.2018 - 10:10
Abone Ol google-news

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) cumhurbaşkanlığı seçimi kesin aday listesinin Resmi Gazete'de yayımlamasının ardından HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için avukatlarının, tutuklu yargılandığı Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulanacağı belirtilmişti. Avukatlar bu sabah Demirtaş'ın tutuklu olarak yargılandığı ana dava için Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçeleribi sundu.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için avukatlarının, tutuklu yargılandığı Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulanuldu. Avukatlar bu sabah Demirtaş'ın tutuklu olarak yargılandığı ana dava için Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçelerini sundu.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olduğu belirtilen Selahattin Demirtaş için tahliye talepli dilekçede Anayasal haklar ile AİHS atıfta bulunuldu.

Tahliye dilekçesinin ayrıntıları şöyle;

 "Demirtaş'ın adaylığının kesinleştiği belirtilerek, "Anayasanın 67. maddesi ve AİHS Ek. 1 Nolu Protokol 3. Madde Kapsamında güvence altına alınan "Serbest Seçim Hakkı" da nazara alınarak tahliyesine karar verilmelidir.

 Demirtaş'ın seçim hukununa ilişkin eşitlik ve serbestlik ilkeleri uyarınca tutuksuz yargılanması gerektiği açıklandı. Eşitlik ve serbestlik ilkeleri, seçmenin seçme ve oy hakkını kapsadığı aktarılan dilekçede seçime katılacak adayların kullanacağı olanaklar ve yetkiler için de geçerli olduğunun altı çizildi."

 Somut delil yok

"Demirtaş'ın tutuklu kalması için gerekçe gösterilen CMK 100 maddesi için, "AİHM içtihatlarına göre, delil karartma ve kaçma şüphesinin soyut değil somut dellerle ispatı gerekir" değerlendirmesi yapıldı.

 Dilekçenin sonunda Demirtaş'ın milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olduğu aktarılarak, "Mevcut tutukluluk hali Anayasa'nın 19. maddesi, AİHS'in 5 maddesine aykırı olduğu ifade edildi. Demirtaş'ın tutukluluk süresinin 1 yıl 6 ayı aştığının da altı çiziyerek tahliyesine karar verilmesi istendi."

Adliyede provokasyon girişimi

Başvuru sonrası Avukat Mahsuni Karaman adliyenin önünde açıklama yaparken, 3 kişi Recep Tayyip Erdoğan diye slogan attı. Protestoculardan biri  biri bozkurt diğeri ise   rabia işreti yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler