Muharrem İnce'den passolig sözü

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Aksaray'daki mitingde yaptığı konuşmada İsrail'in yaptığı zulme karşı birlik olmaya çağırdı.

Yayınlanma: 15.05.2018 - 13:05
Abone Ol google-news

<video:975772>

 

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Aksaray'daki mitingde konuşmasından önce Filistin'de öldürülenler için 1 dakikalık saygı duruşuna çağrı yaptı. Ardından da Fatiha okunmasını istedi. .  

İnce'nin konuşmasından satır başları:

Filistin'de bir insanlık dramı yaşanıyor. ABD ve İsrail insanlara zulmediyor. Ortadoğuda kalıcı barış kalıcı husumete dönüşüyor. Türkiye bu duruma seyirci kalamaz kalmamalıdır. Ben Cumhurbaşkanı adalı oyarak görevdeki sayın Cumhurbaşkanına her konuda yardımcı olmaya hazırım.  Geçmiş 16 yılda sayın Erdoğan ve AKP'nin yanlış İsrail ve Ortadoğu planlarını bir tarafa bırakıyorum. Türkiye bu durumda tek ses olmalıdır.  

Mavi Marmara'da olduğu gibi giderken bana sordun mu demeyeceksen sonuna kadar yanındayım. Dik dur. Biz buradayız. Ben buradayım. Bu konuyu önümüzdeki seçimin malzemesi yapmayalım.

'PASSOLİĞİ  KALDIRACAĞIM'

Meydanlarda milletimizin derdini de unutmayalım. Değerli Aksaraylılar. Bu süreçte benden en fazla duyacağınız sözcük kalite olacak. Yol yapıyorlar yollar çöküyor. Hastane yapıyorlar hemşire yok. Köprü yapıyorlar geçmeden köprüye para ödüyorsun. Okul yapıyorlar öğretmen yok. Dolayısıyla bir iş yapıyormar ama ortada kalite yok.
İkinci duyacağınız kelime, 'girişimcilik' olacak. Bu genç çocukları hep birlikte destekleyeceğiz. Özgür insan yetixtireceğiz. Bakın araba, televizyon üretiyoruz değil mi? Boşa çalışıyoruz, fason çalışıyoruz. Çünkü patenti bize ait değil. Tasarımı, teknolojisi bize ait değil. Bir otomobilden kazandığımız para ne kadan biliyor musunuz. 100 avro, bir televizyondan 10 avro kazanıyoruz. Neden marka bize ait değil. Bu ülkenin gençlerine tasarım öğretmek istiyorum. Patent almasını istiyorum. Ülkemi ayağa kaldırmasını istiyorum gençlerden. Özgür bireyler tasarım yapabilir. Sen Wikipedyayı bile kapattın. Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığında serbest olacak hepsi. Mesela passolig olayı var. Maç seyretmeye gideceksin fotoğrafın belli, kimliğin belli neden cumhurbaşkanı stada geldiğinde protesto edersen hemen yakana yapışacaklar. Korku korku, futbol bile özgür değil bu ülkede. Passoliği neden kaldıracağız, insanlar özgürce protesto etsin diye. 1 yıl cumhurbaşkanlığı yaptıktan sonra işler iyiye getmediyse seyirci yuh çeksin, ne var! Onu polisle susturacağına gönlünü alarak sustur. Ben size söz veriyorum benim cumhurbaşkanlığında passolig kalkacak. Maça gittiğimde AKP'liler de beni alkışlayacak. O passolig bir işe daha yarıyor, yandaşa mama. Yandaş zengin oldu oradan. 

'POLİSE MESAİ VERECEĞİZ'

Polis memuru arkadaşlar sise sesleniyorum. Devlet memuru mesaiye kalırsa ek ücret alıyor. Size mesai ücreti yok. Angarya, pazar günü izni var çocuğun maç nöbeti yazıyorlar. 20 saat çalış mesai ücreti yok, sendika hakkı yok. Benim cumhurbaşkanlığımda polisler sendikalı olacak. Diğer devlet memurlarında olduğu gibi ek mesai ücreti alacak.  Öğretmenlerde olduğu gibi 3600 ek göstergeyi uygulayacağız.

18 YAŞINA KADAR SAĞLIK HİZMETİ ÜCRETSİZ OLACAK 

Sıfır yaşından 18 yaşına kadar bütün herkes nufüs cuüzdanıyla hastaneye gidecek. Devlet işini yapacak. Sağlık ücretsiz olacak.

'ÇİFTÇİYE, KADINA PARA BULACAĞIM'

4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar para harcadılar. Yani bu para ne kadar para biliyor musunuz. TOKİ ev yapsaydı 2 milyon konut yapıyordu. Sen Suriyelilere 40 milyar dolar parayı nasıl bulduysan, ben de bu ülkenin gençlerine, kadınlarına, çiftçilerine o parayı öyle bulacağım. Bir saray var, saray kaç para biliyor musunuz tam 2 milyar dolar.  O saraya verilen parayla 100 bin konut yapılabiliyor. Yani dört kişi yaşasa bir konutta 400 bin kişinin yaşadığı koca bir şehir olurdu. Saraya 2 milyar dolar parayı buluyorsun, Suriyelilere 40 milyar dolar parayı buluyorsun, çiftçiye emekliye gelince bulamıyorsun.

 ÇİFTÇİYİ AYAĞA KALDIRACAĞIM

2006'da bir kanun çıkardılar milli gelirin yüzde birini tarıma ayıracağız 30 milyar dolar ayırmaları lazımdı 12 milyar dolar ayırdılar. Yani Türkiye Cumhuriyeti çiftçisine borçludur. Cumhurbaşkanı olduğumda çiftçiye o borcu mutlaka ödeyeceğim. Hayvancılara sesleniyorum. 2002'de milletvekili oldum. Birinci bayramda ahıra girdim. İkinci bayram oldu namazdan çıktık babamın evine geldim, 'Ana ahıra girecek miyim' dedim. 'Baban kızar' dedi. Yahu ben milletvekiliyim. Anam 'Tanımaz milletvekili falan' dedi. Çizmeleri giyip ahıra girdim. Üçüncü bayramda kardeşim, 'abim girmesin, ayıp oluyor' dedi. Şimdi bu hayvancılık sorununu ahıra giren milletvekili çözer. Merak etmeyin. Türkiye'de hayvancının, buğday üreticisinin sorununu çözmezsek, sonra Arjantin'den hayvan alırsın, Sırbistan'dan et alırız. Bu köylünün bir tavuğu vardı. Ona da kuş giribi gerekçesiyle ellerinden aldılar. Bu köylüyü ayağa kaldıracağım. Sizden istediğim bir avuç pirinç. Bir avuç pirinçle bir kazan plav yapacağım size söz veriyorum.

Türkiye'de her aileye bir ev, bir maaş dediğimde 'bol keseden atıyorsun' dedi. Ya ben Suriyelilere 2 milyon konut yapacak para harcamışsın da ben bunu nasıl yapamam. Diyorsun ki 'ey CHP köprü yaptın mı' diyor. Doğru, Muharrem İnce hehüz köprü yapmadı. Birinci köprüyü Demirel 50 sene önce yaptı. İkici köprüyü Özal yaptı. Üçüncü köprüyü Erdoğan yaptı. Dördüncü köprüyü de ben yapacağım. Önemli olan gönüllerde köprü kurmaktır. Ben Edirne'de mitig yaptım ertesi gün Hakkari'de yaptım. Sen yapsana da göreyim! Ben sorayım Erdoğan'a 'sen hiç şeker fabrikası yaptın mı? Sen hiç TEKEL yaptım mı?, Petkim yaptın mı? Sen hiç TÜPRAŞ yaptın mı? Hepsini sattın.

ERDOĞAN MİLLETİ BÖLÜYOR

Erdoğan'ı emeklilik dönemine gönderelim hep birlikte, memeleketimizin dörtbir yanı sorunlarla dolu. Türkü, Kürdü, Alevisi, Şafisi kim varsa 81 milyon hep beraber olmalıyız. Bakın bu Erdoğan milleti bölüyor parçalıyor. Şehitlerimizi bile böldü. 15 Temmuz Şehitleri yakınları başka, Kıbrıs şepitleri yakınları bayşka para alıyor. Bundan kurtulayım. Bundan bize hayır gelmez.

DÖRT YANIMIZ SORUNLARLA ÇEVRİLİ 

Bu ülkenin insanlarını mutlu kılmak istiyoruz. Kamyoncular kazık bir kazık iki belgeleri varya onların hepsini halledeceğiz. Merak etmeyin. Bu ülkenin üç bubuk tarafı denizlerle çevrili,dört yanı ise sorunlarla 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler