24 Haziran gelmeden kendisini başkan ilan etti

AKP genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ,Bloomberg International'dan Guy Johnson'a verdiği röportajda 'Halk para politikalarında sıkıntıya düştüğü zaman bunun hesabını Başkan’a sorar. Bu konuda etkin bir görüntü vermeye mecburum” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 16.05.2018 - 10:41
Abone Ol google-news

İngiltere ziyareti kapsamında Londra'da Bloomberg International'dan Guy Johnson'ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, Türk ekonomisi ve yaklaşan 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi.

 "ADIMLARI ATACAĞIZ"

 "Merkez Bankası'nın bağımsızlığı söz konusudur. Bu birilerini rahatsız edebilir ama mecburuz. Başkan vatandaşa hesap veren, devleti yönetendir" değerlendirmesini yaptı. Cumhurbaşkanı, bu konudaki adımları bir yerleri rahatsız etmek amacıyla atmadıklarını vurgulayarak, "Ancak Türkiye'nin çıkarlarını korumak için bu adımları atacağız. Ülkemizin çıkarları neyi gerektiriyorsa bunu yaparız" diye konuştu.

 "KAYBETTİRMEYECEĞİZ"

"Başkan olarak küresel ölçekte para politikalarında daha etkin rol oynayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ölçekte para politikalarında uygulanan yönetişim ilkelerini Türkiye'de de uyguladıklarını ve uygulayacaklarını dile getirdi. Erdoğan, "Bu yönetim anlayışı Amerika'da, Avrupa'da ne ise Türkiye'de de aynı şekilde olacak. Onlar için meşru olan bir şey bizim için gayrimeşru olamaz. Bunu herkes böyle bilsin. Adımlarımızı da ona göre atacağız. Ülkemize asla kaybettirmeyeceğiz" diye konuştu.

 "HEDEF KUR BASKISINDAN KORUNMAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan milli paralarla ticaretle ilgili, "Buradaki amaç uluslararası camiada TL'yi de alışveriş yaptığımız ülkelerin paralarının da değerini koruyabilmektir. Bunu Rusya, Kore, Çin, İran ile de şu anda yapıyoruz. Bu konu da başarılı bir şekilde devam ediyor" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler