KESK'li emekçilerin direnişi

KHK saldırılarıyla İstanbul’da ihraç edilen KESK üyesi kamu emekçilerinin direnişi 65. haftasında devam ediyor.

Yayınlanma: 16.05.2018 - 18:46
Abone Ol google-news

Direnişçi emekçiler bugün de Bakırköy ve Kadıköy’de eylemlerini sürdürerek haksız, hukuksuz bir şekilde ellerinden alınan işlerini geri istemeye devam etti. Ayrıca Filistin halkına yönelik saldırganlığı da taşhir eden direnişçiler “Emperyalizm yenilecek direnen Filistin halkı kazanacak!” dedi.

Bakırköy

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda saat 14.00’te “İşimizi ekmeğimizi geri alacağız” pankartının yanı sıra “Emperyalizm yenilecek Direnen Filistin halkı kazanacak” ozalitini açan emekçiler oturma eylemlerini başlattılar.

Müzik yayını ve imza kampanyası ile oturma eylemlerini sürdüren emekçiler “İşimizi geri alacağız!”, “KHK’lar gidecek biz kalacağız!”, “Zafer direnen emekçinin olacak!” sloganlarını haykırdılar.
Saat 15.00’teki basın açıklamasını ise direnişçilerden Nuğyen Nedim yaptı. Haksız hukuksuz bir şekilde işten atılmalarının üzerinde bir buçuk yıl geçtiğini belirten Nedim; “AKP sadece bizlere değil bu ülkede yoksul, emekçi bütün halka saldırıyor. Kamu emekçileri, işçiler her an işten atılma kokusuyla yaşıyor. AKP’li değilsen ya da AKP’ye muhalifsen bu ülkede bir işte bile çalışamıyorsunuz. Muhalif üniversite öğrencileri, gazeteciler, milletvekilleri, sendikacılar tutuklanıyor” dedi.
AKP’nin kendi istediği bir gençlik yaratmak için üniversiteleri bölerek özerk yapısını ortadan kaldırmak istediğini ifade etti.

Sanatçı Barış Atay’ın gözaltına alınmasını ve Pınar Aydınlar’ın tutuklanmasını da teşhir ederken “Barış Ataya yalnız değildir!” sloganı atıldı.
“Bizim hukukun önünde vermeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Peki, sizin korkunuz neden” dedi.
“Ortadoğu’da emperyalist müdahaleyi de kabul etmiyoruz” diyen Nedim, ABD’nin İsrail ile Ortadoğu’da tekrardan bir kaos yaratmak istediğini belirtti. “Ama Ortadoğu halkları bu oyunu bozacak. Ortadoğu’dan emperyalizm gidecek, Ortadoğu halkları kazanacak. Yaşasın hakların kardeşliği. Biz haklıyız biz kazanacağız” diyerek açıklamayı sonlandırdı. Direnişçiler Filistin halkına destek için “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Emperyalizm yenilecek direnen halkalar kazanacak!” sloganlarını haykırdı.

Kadıköy
Kadıköy Altıyol’da ise “Haksız hukuksuz ihraçlara hayır İşimizi geri alacağız” pankartını açarak eylemlerine başlayan emekçiler, direniş alanında açtıkları “Filistin halkı yalnız değildir Direnen halklar kazanacak” ozaliti ile de Filistin halkına yönelik saldırıları teşhir etti.
“Direnen Filistin halkı kazanacak. Direnen halklar kazanacak. Amerikan emperyalizmi Ortadoğu'da yenilecek” vurgularının yapıldığı konuşmanın ardından direnişçiler adına basın açıklamasını ise Hüseyin Demir okudu.

Haksız hukuksuz bir şekilde ihraç edildiklerini ve bu saldırıya karşı direnişlerinin sürdüğünü vurgulayan Demir, devrimci, demokrat kamu emekçileri oldukları için bu ihraç saldırısıyla karşılaştıklarını vurguladı.

Ancak bu işten atma saldırısıyla iktidarın istediği gibi biat edip köşelerine çekilmek yerine direnişi seçtiklerini; bu haklı ve meşru direnişi de kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti.
AKP’ye muhalif olan herkesin benzer saldırılarla karşılaştığını, gözaltı ve tutuklamalara maruz kaldığını söyleyen Demir, kendilerinin de bu saldırılara karşı ve işlerine geri dönene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.
“Üstümüze serdikleri karanlığı devirmeye bir mum alevi yeter. Bu zulüm, bu sömürü düzeni sonsuza kadar sürmeyecek, onlar yenilecek ve biz kazanacağız. İşimize mutlaka geri döneceğiz” sözleriyle açıklamayı sonlandırdı.

Müzik yayını ve imza kampanyasını saat 17.00’ye kadar sürdüren emekçiler “İşimizi geri alacağız!”, “AKP’nin memuru olmayacağız!”, “Zafer direnen emekçinin olacak!” sloganlarını haykırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon