“Sen kimsin ulan” skandalı Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin “sen kimsin ulan” skandalını meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 17.05.2018 - 09:22
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na vermiş olduğu yazılı soru önergesiyle; Şırnak İl Sağlık Müdürü Nedim Uzun ve Şırnak Çevre ve Şehircilik İl müdürü İlker Yavuz’un polis memurlarına yönelik “sen kimsin ulan’ skandalını Meclis’in gündemine taşıdı.

 CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “21 Mart 2018 günü Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın nizamiyesinde meydana gelen olayda; Şırnak İl Sağlık Müdürü Nedim Uzun ve Şırnak Çevre ve Şehircilik İl müdürü İlker Yavuz'un içerinde bulunduğu bir aracın polis kontrol noktasında diğer tüm araçlar gibi durdurulduğu esnada “sen benim kim olduğumu biliyor musun” sorusunu sorup, elindeki iktidar veya devlet gücünü kamu düzenini sağlamakla görevli memurlar üzerinde test eden iki müdürün istismarını kamuoyu günlerce konuşmuştu.

 Sadece kendilerine verilen görevlerini yapmakta hükümlü olan polis memurları ilgili kişiler hakkında tehdit, hakaret ve görevlerini yapmalarını engelledikleri için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuşlardı.

 Gönül rahatlığı içerisinde sadece adaletin tecelli edeceği günü bekleyen polis memurları bir anda başka bir skandalla karşı karşıya kalırlar ve kendilerini ildeki farklı ilçelere sürgün edilmiş durumda bulurlar.

 Tüm bunlar da yetmezmiş gibi, polis memurları hakkında FÖTÖ'cü iması da ortaya atılarak, “kimsin sen” skandalı, müdür beylerin tam istediği noktaya getirilmiş, telafisi mümkün olmayan bir hal almıştır” ifadelerini kullandı.

 Tekin, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya cevaplanması için şu soruları yöneltti:

 -Kanunlar çerçevesinde Bakanlığınız tarafından çıkarılan genelgeyi uygulamaya çalışan 5 polis memurunun görev yerleri hangi gerekçelerle değiştirilmiştir? İktidarın ya da devletin imkanlarını kişisel küçük iktidar alanları olarak tahkim etmeye çalışan Şırnak İl Sağlık Müdürü Nedim Uzun ve Şırnak Çevre ve Şehircilik İl müdürü İlker Yavuz hakkında herhangi bir soruşturma açılmış veya işlem yapılmış mıdır?

– Polis memurları hakkında yerel bir gazetede çıkan ve kendilerini Fötö'cü olarak göstererek haklarında olumsuz kamuoyu yaratmak isteyen kişilerin ifadelerine başvurulmuş mudur? Bu kişilerin İl Sağlık Müdürü ve İl Çevre ve Şehircilik müdürü ile herhangi bir bağlantıları var mıdır?

– “‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun' sorusunu soran ve kamu çıkarı için kendi imtiyazlarından vaz geçmesini bilmeyenlere karşı neden etkili mücadele edilmiyor?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler