İnce'den trollere, Turgut Özal yanıtı

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Amasya'da yaptığı konuşmada Fatih Portakal'ın sunduğu Liderler FOX'ta programına Turgut Özal ile ilgili olarak söylediği sözlerin çarpıtıldığının altını çizdi.

Yayınlanma: 17.05.2018 - 13:16
Abone Ol google-news

<video:977579>

  


İnce kürsüye eşi Ülkü İnce ile çıktı. İşte İnce’nin konuşmasından önemli satır başları;

Amasya’dan bütün milletimize sesleniyorum, bir kampanya yapıyoruz, Cumhurbaşkanı adayı partiden bağımsız bir kampanya yapıyor. Küçük bir uçak kiraladık İstanbul’dan buraya geldik. Benim hemşeride para çok bende para yok. Ateşleyin bakayım ateşleyin, hepiniz para yatırın oraya bakalım. 5 lira, 10 lira neyse ama yatır. Sizin gücünüz ile yapacağız bunu. Bakalım Amasya’dan 5 lira 10 lira.

TROLLERE CEVAP VERDİ

Dün akşam katıldığın proframda soru şöyleydi. Sayın Erdoğan seçimi kaybederse gitmezmiş. Demirel nasıl gittiyse, Özal nasıl gittiyse Erdoğan da öyle gidecek dedim. Bugün bazı militanlar dedi ki ‘Özal öldürülmüş onlara da bu mesajı vermişim’. Bunlar ne içiyorlar doğrusu merak ediyorum. Seçimle gelen seçilme gider.

Cumhurbaşkanı olduğumda Gazze’ye gideceğim. Hükümete Erdoğan’a diyoruz ki İsrail mallarını boykot et, tohum alma, Mavi Marmara’da aldığın parayı geri ver diyorum olmaz diyor. Sadece miting yapacak miting. Çünkü Filistin’deki Müslümanlar değil derdi seçim seçim. Filistin konusunda ABD’ye İsrail’e dik dur söz veriyorum yanında duracağım. Bak benim gibi meydan oku benim gibi. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı olduğum zaman 3 ay içinde yargıyı düzenleyeceğiz. Yüksek yargı tarafsız bağımsız olacak. Seçildiğimde ABD’ye diyeceğim ki Gülen’i iade et. Etmezsen Amerikan askerleri Noel’i ABD’de kutlarlar.

CUMHURBAŞKANI OLDUĞUMRA GAZZE'YE GİDECEĞİM

Gazze'ye gideceğim demişti. Gebze'ye gitti. Ben cumhurbaşkanı olduğumda Gazze’ye gideceğim. Hükümete Erdoğan’a diyoruz ki İsrail mallarını boykot et, tohum alma, Mavi Marmara’da aldığın parayı geri ver diyorum olmaz diyor. Sadece miting yapacak miting. Çünkü Filistin’deki Müslümanlar değil derdi seçim seçim. Filistin konusunda ABD’ye İsrail’e dik dur söz veriyorum yanında duracağım. Bak benim gibi meydan oku benim gibi. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı olduğum zaman 3 ay içinde yargıyı düzenleyeceğiz. Yüksek yargı tarafsız bağımsız olacak. Seçildiğimde ABD’ye diyeceğim ki Gülen’i iade et. Etmezsen Amerikan askerleri Noel’i ABD’de kutlarlar.

<haber-dikey: 977587>


''EY ERDOĞAN SEN HİÇ ŞEKER FABRİKASI YAPTIN MI?''

Nasıl olur da sen Merkez Bankası Başkanı'nı bir parti genel merkezine çağırırsın? Eğer çağırırsan dış dünya dış sermaye sana güvenmez para sana güvenmez uluslararası sermaye güvenli bir liman ister. Dolar geldi 4,5'a euro geldi 5,5'a Binali Yıldırım'a soruyorlar dolar yükseliyor ne diyorsun cevap dolsa ne olur dolmasa ne olur? Ekonomi bakanı kurlardaki artışla ilgilenmiyorum diyor. Önce bu cıvık ortamdan kurtulacağız. Yol yaptı ama yolu da kalitesiz yaptı yaptığı yol çöküyor. Ey Erdoğan sen hiç şeker fabrikası yaptın mı Tekel Tüpraş yaptın mı? Hep sattın.

''ÖĞRENCİ KİMLİĞİ GÖSTEREN HERKES BÜTÜN MÜZELERE BEDAVA GİRECEK''

Meydanlarda birileri tezek diyecek ben gelecek demeye devam edeceğim. Çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz. Öğrenci kimliğini gösteren herkes bütün müzelere bedava girecek. Üniversite öğrencileri siz Amasya'dakiler bu memleketin harcının bu topraklarda karıldığını bilmeniz lazım.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 1000 LİRA GENÇLİK VE CUMHURİYET BURSU

19 Mayıs'ta gençlik bursu 29 Ekim'de cumhuriyet bursu 500'er liradan 1000 lira bütün üniversite öğrencilerine Türkiye Cumhuriyeti verecektir. Bu parayı CHP vermeyecektir bu parayı Muharrem İnce vermeyecektir bu parayı milletten topladığımız vergilerden Türkiye Cumhuriyeti Devleti verecektir.

''CUMHURBAŞKANI OLAYIM 1 GÜN SONRA OHAL KALKACAK''

Ben doları faizi indirmek istiyorum. Batıyoruz batıyoruz. Yapmamız gereken bir iş var OHAL ilan ettiklerinde dolar 3.02 idi bugün 4.47. Bu OHAL neye yarıyor? Memura emekliye bir yararı var mı? OHAL'in bir tek Recep Tayyip Erdoğan'a yararı var. Size söz veriyorum 24'ünün akşamı Muharrem İnce Cumhurbaşkanı mazbatayı alsın yemin törenini yapsın 1 gün sonra OHAL kalkacak. Cumhurbaşkanı olduğumda tek başına bütçe yapmayacağım. Cumhurbaşkanı'na verilen tek başına bütçe yapma yetkisini kullanmayacağım, Meclis'e iade edeceğim.

''TÜRKİYE'Yİ 3 B İLE BULUŞTURACAĞIZ''

Benim çılgın projem huzur huzur huzur. Bu medya dünyada ne kadar yabancı basın varsa geldi röportaj yaptı ama Türkiye'dekiler gelemiyor. Dün uyardım bugün Amasya mitingini vermeyenlerin önünde önümüzdeki hafta televizyon kanalının önünde miting yapacağım. Çıkarın telefonlarınızı biraz canlı yayın yapalım akıllı telefonlardan. Bu da dünyada bir ilk. Herkes canlı yayında Facebook'tan Twitter'dan istediğiniz yerden. Türkiye'yi 3 B ile buluşturacağız. Barışacağız büyüyeceğiz bölüşeceğiz. Sloganımız 3 B.

''24 HAZİRAN'DAN SONRA EVİMDE OTURURUM''

24 Haziran'dan sonra saraya falan gelmeyin sarayda oturmayacağım. 14 sene Ankara'da kirada oturdum yeni 1,5 sene oldu bir ev aldım. Ben daha evime doyamadım ben evimden çıkmak istemiyorum kendi evimde otururum. Yalnız bu kadar kalabalık da eve sığmaz.'' 

 İnce'den Erdoğan'a: Sen hiç şeker fabrikası yaptın mı?

<video:977585>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler