Muharrem İnce: ABD, ‘Gülen usulüne uygun istenmedi’ dedi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programına telefonla bağlandı. İnce, "Amerikalılar beni aradı, Türkiye Cumhuriyeti Fethullah Gülen usulüne uygun bir şekilde bizden istemedi dedi" açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 18.05.2018 - 00:45
Abone Ol google-news

<video:978049>

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programına telefonla bağlandı.

İnce, CHP'de yalnız olduğu iddialarına yönelik ''Ben 'CHP'nin adayı kim olacak' sürecinden beri medyanın haline üzülüyorum, bu ka kadar yanlı olunmaz. Parti rozetini çıkarıp 81 milyonun cumhurbaşkanlığına aday olarak çıktığımız için milletvekillerini ön plana çıkarmıyoruz. Her gittiğim mitingte yanımda 10 milletvekili var. Ama olayı CHP'nin şovuna çevirmemeye çalıyoruruz...'' dedi.

İnce "Bütün dünya basını yanımda. Hepsi benimle röportaj yapıyor. Türk basını ise görmezden geliyor. Yalnız olan Türk basını" ifadesini kullandı.

''Gülen'in iadesi için uygun bir başvuru yapılmadığını söylediler''

''24 haziranda cumhurbaşkanı olduğumda yargıyı temizleyeceğiz, bağımsız bir yargı kuracağız dedim.Gülen'i getirteceğimizi söyledim. Amerikalar beni aradı, Fethullah gülenin iadesi için usulune uygun bir başvuru yapılmadığını söylediler.Buradan sayın Cumhurbaşkanına soruyorum: Fethullah Gülen'in iadesi için usulune uygun bir başvuru yapılmış mı?'' ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce, Amasya mitinginde "Cumhurbaşkanı olduğumda ABD'ye diyeceğim ki FETÖ'yü iade et, etmezsen 24 Aralık Noel; İncirlik'teki askerler Noel'i Washington'da kutlarlar" açıklamasında bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler