15 bin TED’li haykırdı: Atam; ‘daima izindeyiz’

Türk Eğitim Derneği (TED) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde 15 bin kişiyle kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret etti.

Yayınlanma: 18.05.2018 - 15:52
Abone Ol google-news

Türkiye genelinden 15 bin TED’linin katıldığı Anıtkabir ziyaretine ilişkin TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, akademik kadromuz, mezunlarımız, gönüllülerimiz, genel merkez çalışanlarımız ve velilerimiz ile tek bir ağızdan haykırıyoruz ‘Atam, daima izindeyiz’” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bu yıl 90. yılını kutlayan TED, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti. Gençlerin “milli bayram bilincini yeniden yükseltmek” için TED Genel Merkezi ve TED Ankara Koleji ev sahipliğinde üç günlük bir Gençlik Festivali düzenleyen TED, Türkiye genelindeki 38 okulundan öğrenci ve öğretmenleri, TED Üniversitesi’ni, okulların kurucuları, mütevelli heyeti, mezunları, gönüllüleri, spor takımları, mezun dernekleri ve Genel Merkezi’nin tam kadro yer aldığı büyük bir ekip ile Ankara’da bir araya getirdi. Binlerce TED’li Anıtkabir’de Aslanlı Yol’dan geçerek Ata’nın huzuruna yürüdü.

‘Daima izindeyiz’

Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılmasının ardından TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Pehlivanoğlu, “1928 yılında sizin öncülüğünüzde yaktığımız eğitim meşalesi, bugün 90 yaşında. Neredeyse Cumhuriyetle yaşıt olan Türk Eğitim Derneği olarak, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarının yol göstericiliğinde ilerlemenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. Pehlivanoğlu, deftere şu notu düştü:

“Milli birlik bilincini ateşleyen, özgürlük kıvılcımını yakan, yokluk ve savaş ortamında dahi öncelik eğitim diyerek, çocuklara ve öğretmenlere yatırım yapan sizin gibi bir önderin izinde ilerlemek bizim için gurur kaynağı. Sizin yönlendiriciliğiniz ile tüzüğümüzde yer alan ve öncelikli hedeflerimizden olan maddi olanakları yetersiz ancak başarılı öğrencilere yuva olma gayretimiz, burs projelerimizle binlerce öğrenciyi kucaklayarak devam ediyor. Ödevimizi ve görevimizin ağırlığının bilincindeyiz. Bu bilinç ile eğitim, gençlik ve vatan diyerek ilerliyoruz. Bugün 90 yıllık gurur dolu mazimiz ile 15 bin nefes, 15 bin kalp, 15 bin akıl olarak size olan minnetimizi sunmak üzere bir kez daha huzurunuzdayız. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, akademik kadromuz, mezunlarımız, gönüllülerimiz, genel merkez çalışanlarımız ve velilerimiz ile tek bir ağızdan haykırıyoruz Atam; ‘daima izinizdeyiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler