Kudüs mitinginde 'Cumhur İttifakı' propagandası

Filistin halkına destek amacıyla gerçekleştirilen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitinginde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur ittifakı propagandası yaptı. Bahçeli, "Biz insafımızı kaybetmedik. Türk ve Türkiye sevdalıları Cumhur ittifakı oyunu bozacaktır" dedi. Daha sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İslam dünyasını sert dille eleştirdi.

Yayınlanma: 18.05.2018 - 16:31
Abone Ol google-news

 

ABD’nin Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiğini Kudüs’e taşımasının ardından Filistin’de düzenlenen protesto gösterilerinde 62 Filistinli öldürülmüş, binlerce kişi yaralanmıştı. İsrail’in Gazze şeridinde gerçekleştirdiği katliamı protesto etmek için Yenikapı Miting Alanında ‘Zulme Lanet, Kudüs’e destek mitingi düzenlendi. Günler öncesinde başlayan miting hazırlıkları sabah saatlerinde tamamlandı. Saatler 16.00’yı gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka sesleneceği dev platform kuruldu. Miting alanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis, sağlık ve itfaiye ekiplerinin hazır olarak bekletildiği alana vatandaşlar yapılan aramaların ardından girmeye başladı. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla gelen vatandaşlar alana girdi.

<haber-dikey:978464>

Miting alanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis, sağlık ve itfaiye ekiplerinin hazır olarak bekletildiği alana vatandaşlar yapılan aramaların ardından girmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan miting alanına helikopteriyle saat 16:20 sıralarında geldi. Mitinge TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi için İstanbul'da bulunan yabancı konuklar da katıldı. Protokol üyeleri, kalabalığı selamladı.

Miting saat 16.30'da Kuran tilavetiyle başladı. 

FİLİSTİN BAŞBAKANI: BURADAN DÜNYAYA SESLENİYORUZ

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Hamdallah'ın konuşmalarından satır başları:

Türkiye tarihte olduğu gibi aynı rolü büyük bir azimle devam ettirmektedir. ABD Başkanı Trump büyük bir yanlışın içerisindedir. Başkentini Kudüs'e taşıma istediğinde büyük bir hata yapmıştır. Kudüs'ün büyük bir şehir olduğunu unutmuş emri vaki yapmaya çalışmışlardır. Kudüs Arap Müslüman kimliği ile yaşamaya devam edecektir. ABD'nin yapmış olduğu çok net bir şekilde saldırıdır. Kışkırtıcıdır tahrik edicidir. ABD'nin meşru olmayan bu adımına karşı çıkıyoruz. Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz.

BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ: KUDÜS DAVASININ PEŞİNDE OLACAĞIZ

Saat 16.44'te kürsüye gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kudüs için buradayız. Siyonist terörün Filistin topraklarını işgalinin 70. yıl dönümü. 64 kardeşimiz şehit oldu. 2012 yılında Gazze'yi ziyaret etmiş bir kardeşiniz olarak, Kudüs davasının peşinde olacağız. İşallah bu birliktelik kıyamete kader devam edecek. Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in İsrail için söylediği sözlerle konuşmamı bitiriyorum.

"Yıkılasın İsrail enkazını göreyim,
Sana ülke diyenin Yüzüne tüküreyim!.."Yıkılabın İsrail sana devlet diyenin yüzüne tüküreyim

BAHÇELİ'DEN KUDÜS MİTİNGİNDE 'CUMHUR İTTİFAKI' PROPAGANDASI 

16.50- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kürsüye geldi. Bahçeli, "Gazze için ayaktayız. Masumlar için Allah aşkına kıyamdayız. Yapılan her saldırı ve tuzağın hasmı ve karşısındaki haysiyet kalesiyiz. Dilsiz şeytanlığı ayaklarımızın altına alıp ezip geçeceğiz.  ABD yangına körükle gitmiştir. ABD Başkanı Ortadoğu ve hatta dünyanın dengeleriyle oynamaya nasıl cürret etmiştir. 14 Mayıs insanlık tarinin utanç günüdür. Geldiğimiz bu aşamada ABD Filistin'de arabulucu sıfatını tamamen kaybetmiştir. Sayıları 60'ı geçen kardeşlerimiz şehit edildi. 8 aylık Leyla caniler tarafından katledildi. Gazze'de kan ve gözyaşı hakimdir. ABD'yi lanetliyorum. Nerede insanlık Alayına yazıklar olsun, alayına yuh olsun. Korkalık bunların ruhlarına işlemiş.  

'BU MEYDANDIN SESİ İNSANLIĞIN SESİDİR'

17.22- Başbakan Binali Yıldırım vatandaşları selamladıktan sonra konuşmasına başladı. Yıldırım, "Buradan İstanbul'dan kardeş Filistin halkına Türk milletinin kalbi selamını gönderiyorum. İlk kıblemizi İstanbul'dan 10 binlerle selamlıyoruz. Kudüs'e, Filistin'e selam olsun. Filistin halkına zulmedenleri Allahım zebil eylesin. İstanbul'dan bütün dünyayı Filistinli kardeşlerimizin yanında durmaya davet ediyoruz. Bugün burada eşkiya dünyaya hükümdar olmaz diye haykırıyoruz. Bu meydanın sesi insanlığın sesidir. Bizim İstiklal mücadelemiz, mazlum hakların kurtuluş mücadelesine ilham olmuştur. Kalplerimiz yangın yeri. Tarihte eşine az rastlanır şekilde Filistin toprakları bir kez daha kana bulandı. İnsanlıktan nasibini almayanlar yine sahneye çıktı. Savunmasız kadın, çocukların üzerine kurşun yağdırdılar. Yenikapı Meydanı'ndan ilan ediyorum. Bunu yapanlar mutlaka hesap vereceklerdir. ABD yönetimi de bu suça ortak olmuştur. ABD başkanı binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını adeta keyifle temaşa etmiştir. Hepsine yazıklar olsun, yuh olsun. Abluka altındaki Gazze sınırında insanlığın kalbine nışan alınmış. 60'dan fazla kardeşimiz şehit edilmiştir. İsrail'in uyguladığı bu şiddetin adı soykırımdır. Bu olayın ABD önünde gerçekleşmesi de ayrı bir sorundur. Barış adına son derece vahimdir. Hitler'e, Mussolini'ye özenmiş İsrail, işgalci olduğunu bir kez daha göstermiştir. Filistin çaresiz değilsin. Filistin'in haklı davası bizim davamızdır.

'BU IZDIRABA KAYITSIZ KALINAMAZ'

17.40- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "İnsanlıktan nasibini almayanlar Filistin'li kardeşlerimizi şehit ettiler. Bu katliamı gerçekleştiren İsrail'i lanetliyorum. Olayları ateşleyen ABD'yi kınıyorum. Teslim alınamayan Filistin son ferdi kalıncaya kadar teslim alınamayacaktır. Bu ızdıraba seyirci kalınamaz.


İSLAM DÜNYASI SINIFTA KALDI
17.49- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı Miting Alanı'ndaki vatandaşları selamladıktan sonra konuşmasına başladı. Erdoğan, "Yüreği Kudüs için yanan kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Aramızda bulunan misafirlerimizi saygıyla selamlıyorum. Bahçeli ve siyasi partilerin temsilcilerine özellikle saygılarımı sunuyorum. Medya aracılığı ile bizleri takip eden herkese selamlarımı yolluyorum. Mekke'deki, Medine'deki, Kudüs'teki, Gazze'deki tüm kardeşlerimi selamlıyorum. Bu kutlu mücadelede yaralanan kardeşlerimize Rabbimden şifa diliyorum. Biliyor musunuz. Kudüs sadece bir şehir değil. Bir sembol, bir imtihandır. İlk kıblemizi koruyamazsak, son kıblemizi koruyamayız. Açıkcası İslam dünyası Kudüs konusunda sınıfta kalmıştır. Kardeşlerim yürüklerimizdeki Kudüs'ü işgal ettiler. Zalime gerektiği gibi karşı koyamaz olduk. Osmanlı Devleti, Kudüs'ü barış ve esenlik şehri olarak yönetmiştir. 1. Dünya Savaşı'nda Kudüs'ü terk etmek zorunda kaldı. İşte o zamandan bu yana huzur kalmadı. Kudüs'ün duvarlarından kan izleri silinmedi. Kudüs özel statülü bir şehir olacaktı. 1967 yılında Kudüs'ün işgaline şeyirci kalan Birleşmiş Milletler tüm eylemleri sadece izleyerek zinnen ortak olmuştur. Niçin dünya 5'ten büşüktür diyorum anlıyor musunuz? Zalimler için yaşasın cehemmen diyoruz. İsrail 1947'den beri aynı pervasızlığı sergiliyor. Çanakkale neyse Kudüs o dur. Şayet tüm dünya, tüm Müslümanlar bir olursa zulmün karşısına dikilirse, İsrail'in pervasızlığı son bulur. İslam dünyasının içinde bulunduğu bu halden çıkarmak görevi günümüz Müslümanlarına, işte bu meydana düşüyor. Müslümanlar aralarındaki çekişmelerde ne kadar vicdansızsa, hasımlarıyla çatışırken bir o kadar pısırık. Haksız mıyım. İsrail'in en çok hedef aldığı ülke Türkiye ve şahsımdır. Eğer oradaki şanıs beni hedef alıyorsa doğru yoldayım.

 Bahçeli'den Kudüs Mitinginde 'Cumhur İttifakı' propagandası

<video:978664>

Biz insafımızı kaybetmedik. İrademizi rehin vermedik. İslami, milli ve manevi değerlerimeze gölge düşürmedik. Karmaşa çoğaldıkça kıvrılıp içinden geçebileceğimiz çatlakların da çoğalabileceğine inanıyoruz. Derin uykuya dalan ahlakı sallayıp kaldırmalı, feci komaya giren adaleti dürtüp ayaklandırmalıyız. İnanıyorum ki Türk ve Türkiye sevdalalıları olduğu müddetçe şeytani planlar kazanamayacaktır. Karamsar olmayın. Yılgınlık göstermeyin. Cumhurun ittifakı, ruhu, her zilleti yenecek kudrete sahiptir.

 

<video:978630>

 <haber-yatay:978723>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler