El Kaide soruşturmasında yargılanan Gülaçar, AKP'den vekil adayı

El Kaide operasyonun kapsamında 2 ay tutuklu kalan Osman Nuri Gülaçar, AKP'nin Van Milletvekili aday listesinde ilk sıraya kondu.

Yayınlanma: 22.05.2018 - 21:13
Abone Ol google-news

Odatv'nin haberine göre, 15 Ekim 2009 tarihinde Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı terörle mücadele ekipleri El Kaide operasyonu yaptı. Operasyon kapsamında Osman Nuri Gülaçar gözaltına aldındı ve sonra tutuklandı. İki ay tutuklu kalan Osman Nuri Gülaçar’a "El Kaide Yapılanmasının Van'daki Sorumlusu" suçlaması yöneltilmişti.

AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, Van’da düzenlenen karşılama mitinginde Hizbullah bayrakları açılmıştı.

AKP’den Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı iken, Osman Nuri Gülaçar’ın evi yine El Kaide operasyonu kapsamında 2014 yılının Ocak ayında arandı.

Keza Osman Nuri Gülaçar da 2014 yılının Ocak ayında yaptığı basın açıklamasıyla hakkında yazılanları doğrulamış ve, “Emniyet, gerekse savcılıktan yapılacak bir davete icabet edebileceğimiz bilinmesine rağmen, saat 05.00'da arama yapılmak istenmesi manidardır. Buna rağmen yapılan aramalarda hiç bir suç unsuru bulunmamıştır. Hakkımızda hiçbir gözaltı kararı da yoktur. Aramanın gerekçesi hakkında da bilgi vermeyeyim. Benim gözaltına alındığım yönünde çirkin iftira kampanyası başlatılmıştır. Daha önce de 2009 yılında asılsız suçlamalarla mağdur edilmiştik. Mağdur edildiğimiz davadan tekrar mağdur edilmek istenmekteyiz” demişti.

 

<haber-yatay:979715>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler