Bahçeli'den çete lideri Çakıcı'ya ziyaret

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kırıkkale’de hükümlü bulunan ancak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde 'tedavi gören' organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’yı ziyaret etti. Çakıcı geçmişte çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, yaralamaya azmettirmek, araba kurşunlamak, cinayete azmettirmek ve Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlarından hüküm giymişti.

Yayınlanma: 23.05.2018 - 14:33
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya hastaneye kaldırıldıktan sonra geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenilmişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, twitterdan paylaştığı mesajda "Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Devlet Bahçeli, rahatsızlanan Alaattin Çakıcı’yı tedavi gördüğü Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde ziyaret ediyor" diyerek ziyaretten fotoğraflar paylaştı.

İşte o fotoğraflar:

NE OLMUŞTU?

Bahçeli, AKP’nin kabul etmediği “genel af” önerisinde Çakıcı’dan, “ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?” ifadeleri ile bahsetmişti. Çakıcı, Bahçeli’nin bu önerisi karşısında, “Ömrünü adı gibi devlete adayan Sayın Bahçeli’nin Meclis’te benimle ve arkadaşım Kürşat Yılmaz’la ilgili ayrıca tüm kader mahkumları ile ilgili söylemlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı. Çakıcı’nın, “Seçimlere 15 gün kala mutlaka bir yazı daha yazacağımın bilinmesini isterim” açıklaması da dikkat çekmişti. Çakıcı, kısa bir süre sonra hükümlü bulunduğu Kırıkkale Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Kırıkkale Yüksek İhtisas Devlet Hastenesi’ne kaldırılmıştı.

ALAATTİN ÇAKICININ HÜKÜM GİYDİĞİ SUÇLAR

- Gazeteci Hıncal Uluç'u yaralamaya azmettirmek davasında 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

- 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart 2000 tarihinde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 3 yıl 4 ay, müessir fiile azmettirmekten de 14 yıl 9 ay cezaya çarptırıldı. Yargıtay çete suçundan verilen cezayı onarken, müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

- Borsacı Adil Öngen'in arabasının kurşunlanmasıyla ilgili olarak 10 yıl 10 ay cezaya çarptırıldı.

- Uludağ'da, 1995 yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandı ve 2006 yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Kılıç'ın Çakıcı'ya söylediği "Öcalan senden daha şerefli" sözü nedeni ile tahrik indirimi yaptı ve neticede Çakıcı'ya 19 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi.

<haber-yatay:979669,979130,979941,973596>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler