Üç askeri kim şehit etti

Suriye sınırında, 21 Temmuz günü yaşanan ve 3 askerin şehit olduğu çatışmada askerleri kimin vurduğu açıklığa kavuşmadı.

Yayınlanma: 23.07.2014 - 16:17
Abone Ol google-news

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi Altın Köyü'nde şehit olan 3 askerle ilgili üç farklı açıklama gelmesi kafaları karıştırdı.  Vali "kaçakçıları", Genelkurmay "PKK-PYD"yi, PYD (YPG) "kaçakçıları", yerel kaynaklar ise "IŞİD"i suçladı.

ŞEHİDE VEDA

İlk açıklama 21 Temmuz 2014 günü Şanlıurfa Valisi'nden geldi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük: "Saat 22.00 sıralarında yaklaşık 15 kişilik kaçakçı grubunun sınırı geçerken askerlerin ’dur’ ihtarı üzerine açtığı ilk ateş sırasında 2 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz de yaralandı."

22 Temmuz

Genelkurmay: Şanlıurfa'daki saldırıyı PKK ile PYD gerçekleştirdi. En az 6 PKK-PYD'li öldürüldü.

23 Temmuz

Genelkurmay'ın açıklamasından bir gün sonra Ceylanpınar’ın karşısındaki Serêkaniyê kentindeki YPG Komutanlığı, Genelkurmay’ın açıklamasının doğru olmadığını duyurdu.

YPD: Türkiye'ye yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirilmedi. Yaralı veya yaşamını yitiren bir YPG'li yok.

Serêkaniyê Binxet Halk Meclisi Başkanı Ferec Mihemed: Bölgenin kaçakçıların kullandığı bir bölge. Olay ile PYD ve YPG'nin ilişkilendirilmesinin maksadı nedir?

Fırat Haber Ajansı: Gazeteci Seyit Evran'ın IŞİD'e yakın kaynaklara dayandırarak verdiği bilgilere göre, saldırının IŞİD tarafından düzenlendiği ve saldırının IŞİD tarafından resmi olarak üstlendi.

Şanlıurfa Valisi'nden bu kez farklı açıklama.

İlk gün 'kaçakçılar" diyen Şanlıurfa Valisi, Genelkurmay açıklamasından sonra farklı bir açıklama yaptı.

PKK-PYD ile çatışmaların bölgede halen devam ettiğini duyuran vali şunları söyledi: "Olay taze şu an çatışma devam ediyor. Ceylanpınar ilçesine bağlı Aşağı Doruklu köyünde 2 veya 3 kişi tahmin ediyoruz PYD, PKK teröristlerle çatışma devam ediyor. Şu anda bir şey diyemiyorum, bizde herhangi bir yaralı yok, orası her anlamda takviye edilmiştir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler