Mansur Yavaş'tan AYM kararına ilk yorum

CHP'nin Ankara Büşükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş Anayasa Mahkemesi'nin Ankara seçimlerine ilişkin verdiği ret kararı hakkında Twitter'dan açıklama yaptı.

Yayınlanma: 23.07.2014 - 17:43
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile CHP'nin yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı başvuruları reddetti. Mansur Yavaş AYM'nin kararı üzerine Twitter'dan açıklama yaptı. İşte Yavaş'ın yaptığı açıklama:

Anayasa Mahkemesi kararina ilişkin bazı açıklamalar yapacağim. Henüz gerekçeli karar açıklanmamakla birlikte basından aldığım bilgilere dayanarak yazıyorum. AYM Ankara seçimlerinde hile ya da usulsuzluk yoktur demiyor. Anayasanın 79. maddesine göre YSK'nin kararları aleyhine bireysel başvuru yapılamaz da demiyor. 30 mart seçimi YEREL SEÇİMDİR. AIHS de yerel seçime ilişkin hüküm yoktur bu nedenle inceleyemiyoruz diyor. Yani bu seçim Genel secim olsaydı incelerdik diyor. O zaman benim anladığım Yerel Seçimlerde her sey serbesttir. Isteyen dilediği usuzlugu vs yapabilir anlami çıkıyor. Ayrıntılı açıklamalara devam edeceğim. Halkına zam ile personeline zulum ile davrananları sonuna kadar takip etmek aldiğımız oyların hakkı için boynumuzun borcudur.

Bu sonuctan hic kimse Ankara seçimlerinde usulsuzluk hile vs yoktur sonucunu çıkarmamalıdır. Yaradanın da bir hesabı vardır şüphesiz. AYM kararı Oybirliği ile değil OYCOKLUGU ile vermistir. Aylardır AYM üzerine YSK kararları aleyhine bireysel başvuru olmaz diyenler haksız çıkmış ve mahkemeyi baski altina almaya calistiklari ortaya cikmistir.

SONUÇ Genel Seçimde usulsuzluk hile yasak Yerel Seçimde her şey serbest anlamı cikmaktadir. AYM'nin dosyayi Yetkisizlik nedeniyle incelememiş olması yuzunden araştırma yapılmamış ve şaibe aynen devam etmektedir. Oysa Mahkemelerin en temel görevi Anayasal hakların ve seçme seçilme hakkının güvence altına alınmasıdır. Bu durumda kime güveneceğiz????


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler