HDP Diyarbakır adaylarını tanıttı: Hedef 12-0

HDP, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Diyarbakır’dan gösterdiği milletvekili adaylarını dün düzenlediği programla tanıttı.

Yayınlanma: 24.05.2018 - 23:39
Abone Ol google-news

HDP, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Diyarbakır’dan gösterdiği milletvekili adaylarını dün düzenlediği programla tanıttı. Ankara’dan Diyarbakır’a giden milletvekili adayları havalimanında partililerce karşılandı. Yüzlerce araçlık konvoyla şehir turu atıldı. Konvoydaki araçlara HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve milletvekili adaylarının fotoğrafları asıldı. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’ndaki törende konuşan İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Camcı, 24 Haziran seçimlerine kaos ortamında gidildiğini belirterek, “Mutlaka kazanacağız. Çünkü tarihi bir zafer için 24 Haziran’a gidiyoruz. 24 Haziran’da Diyarbakır’dan 12 milletvekilimizi parlamentoya göndermeliyiz. Diyarbakır halkının emeği ve mücadelesi ile bunu başaracağız” dedi. HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ise, “O adamı asla başkan yaptırmayacağız. Sizden ricam, arkadaşlarımız bir buçuk yıldır cezaevinde bedel ödüyor. Özgür ve demokratik Türkiye için bedel ödüyor. Bu bir ay, gece gündüz demeden hep birlikte birer aday gibi çalışalım.

24 Haziran’da HDP’yi değil, biz onları sandıklara gömeceğiz” dedi. Diyarbakır milletvekili Sibel Yiğitalp’ten sonra söz alan Feleknas Uca konuşurken savaş uçaklarının sesi duyuldu. Bunun üzerine Uca, “24 Haziran’dan sonra savaş uçakları kalkmayacak. 24 Haziran’da zulmün sesi parçalanacak. 12-0 ile sandık sonuçlarını çıkaracağız” diye konuştu.

Paylan selam getirdi

DTK soruşturması kapsamında bir süre tutuklu kalan eski Tabip Odası Başkanı HDP Diyarbakır milletvekili adayı Dr. Selçuk Mızraklı ise “24 Haziran’da hayfımızı almaya var mısınız?” dedi. HDP’nin bu kez Diyarbakır’dan aday gösterdiği Garo Paylan ise cezaevinde ziyaret ettiği Demirtaş’ın selamını iletti. HDP adayları programın ardından Diyarbakır’da 2 günlük eğitim kampına girdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler