İç savaş tehdidinde bulunan Maranki hakkında bir şikayet daha

Kumpas mağduru babasının avukatlığını yapan İrem Çiçek, Küçükçekmece adliyesine Ahmet Maranki hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 25.05.2018 - 11:36
Abone Ol google-news

Katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Ahmet Maranki için bir suçduyurusu da kumpas mağduru emekli Albay Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek tarafından yapıldı. 

Kamuoyunda Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk Davaları olarak da bilinen kumpas davalarının mağduru CHP İstanbul Milletvekili emekli Albay Dr. Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek'in suç duyurusunda yer alan ifadelerden bir kısmı şöyle:

"Halkı kim ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla hakkında dava açılmasının istendiği dilekçede şu ifadelere yer verildi: Hatırlayacağınız üzere FETÖ Terör Örgütü üyeleri tarafından yürütülen Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarında kumpasçıların silah ve mühimmat gömerek kendi gömdükleri silah ile iddianame düzenledikleri, suçsuz insanlara iftira attıkları, kamuoyunda algı oluşturmaya çalıştıkları bilinmektedir. Şüphelinin ifade ettiği şekilde Belgrad Ormanı'na gömdüğü silahlar sayın savcılığınızca araştırılarak, şüpheli ile birlikte hareket etmesi muhtemel örgüt bulunabilecektir.

ŞİKAYETE NEDEN OLAN İFADE:
"23/05/2018 tarihinde AKİT TV’de yayınlanan Bilgi Savaşları adlı programda Ahmet Maranki'nin ifadeleri şöyle :

“Bizim şayet aksi olursa gidecek hiçbir yerimiz yok. Ben onun için, Umudum Kaf Dağı’nın arkası 25 Haziran’dır. Olmadı zaten, o zaman artık Belgrad Ormanı’nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık, ‘Bismillahirrahmanirrahim’ diyeceğiz…” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler