HDP Kadıköy'de adaylarını tanıttı

HDP, bugün İstanbul vekil adaylarını tanıttı. Kadıköy'de düzenlenen tanıtımda parti otobüsü üzerinde adaylar tek tek partililere tanıtıldı.

Yayınlanma: 25.05.2018 - 19:31
Abone Ol google-news

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekili adaylarını, Kadıköy İskele Meydanında düzenlenen etkinlik ile tanıttı. Yurttaşlar, “Ana muhalefet rolünü üstlenmek için HDP ile sınırlı olmayan sol blok, Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş” pankartı açarak “jin, jiyan,azadi”, “Başkan Demirtaş”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “ HDP halktır halk burada” sloganları attı. Tantım etkinliğine HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, HDP İstanbulMilletvekiliFiliz Kerestecioğlu katıldı.

Demirtaş’ın sıcak selamı

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Pervin Buldan Edirne Cezaevinin önünden geldiklerini söyleyerek, “Demirtaş ile görüşmemize izin verilmedi ancak sıcak duygularını, selamını getirdim. Onlar Selahattin Demirtaş’ı rehin tutsalar bile Demirtaş’ın Sesi, yüreği, sıcaklığı bizlerle olacak. Demirtaş Edirne’de tutulabilir ama Demirtaş Mardin’de, İzmir’de , Hakkari’de olacak” ifadelerini kullandı. AKP düzenine dur demek için çalışmalarını 2 katına çıkaracaklarını söyleyen Buldan, “24 Haziran tarihi, tarihi bir öneme sahiptir. Kaderimizi belirleyecek. Kimliğimizi YÖK sayanlara karşı elele verdik ve bu mücadeleye başladık. Seçim sandıklarında bize yapılanların hesaplarını soracağız. Biz bu devri değiştireceğimizin sözünü verdik. Biz OHAL ile dışarı çıkmaya başlayan Cizre halkına sözlerimizi verdik. Bu sözlerimizi tutmak için mücadelemizi yürütmeye devam edeceğiz.25 Haziran Recep Tayyip Erdoğan’ın olmadığı bir tarih olacak” dedi. Buldan sözlerini şöyle bitirdi: “ Seçimler sandıkta kazanılır sandıkta kaybedilir. Oylarımızı çalmalarına izin vermeyeceğiz. Biz sandıktan fışkıracağız. Kimsenin gücü bu halkın sesini kısmaya yetmeyecek. Hepi eşitle kazanacağız yolumuz açık olsun. Ya kazanacağız ya kazanacağız.”

“Barajlar bizi yıldıramaz”

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, yurttaşların baskın bir seçimin beklediğini söyleyerek, “Barajlar bizi yıldırmadı yıldıramaz. 14 yıllık AKP iktidarını zülmünün cevabını halk sandıkta verecektir. Yolsuzluklara, tüm kentin Yok edilmesine karşı sandıkta cevap verecek iradeyiz. Bu irade buradadır.30 günlük zaman dilimi var önümüzde. Tutsak olan yoldaşlarımız için de 2 kere çalışacağız. Güzel günler getireceğiz” diye konuştu.

Özgürlük inşası

HDP İstanbul 1.Bölge 1. Aday Musa Piroğlu ise “ bu ülkenin en zorlu ve kader belirleyici seçimiyle karşı karşıyayız. Bu alanı doldurduk ve omuz omuza yürüyoruz. Bu karanlığı yıkmak, deşi gömleğini parçalamak için geliyoruz. Saltanatı devirip sarayı yıkmak için geliyoruz. 16 yıllık yoluma son vermeye, umudu diriltmeye geliyoruz. Gazeteciler tutuklanmasın, öğrenciler atılmasın diye bu zulme karşı geliyoruz. Biz sadece sarayı yıkmaya değil özgürlüğü inşa etmeye geliyoruz” dedi.
‘Halkla birleşip geliyoruz’

HDP İstanbul 1. bölge 3. Adayı Erkan Baş ise büyük yolcunun önemli adımını 24 Haziran’da atılacağını belirterek” 7 Haziran’ın ,16 Nisan’ın tokadını anlamayanlara karşı Halkla birleşip geliyoruz. 16 yıl direndik teslim olmadık. Bu sefer kazanmaya geliyoruz. Onların milyon dolarları var bizim bizden başka kimsemiz Yok. Mutlaka direnen haklar kazanır. Bu iktidarı ancak Yanyana durarak yıkacağız” dedi.

Mafya iktidar

HDP İstanbul 2 Bölge 1. Adayı olan Ahmet Şık ise Milletvekili konuşmasında ilk tecrübesinin olduğunu söyleyerek “neden HDP’den aday olduğumu soruyorlar. İhtiyacımız olan şey umut ve inanç. Çünkü HDP halka sözünü tutan bir parti. Bu sebeple HDPden aday oldum. Halka bir söz veriyoruz. Bu mafya iktidara son vereceğiz. 24 Haziran günü aklını ve vicdanını dinleyen herkes HDP’ye oy verecek. Halk sandığına sahip çıkacak” dedi.

“Biz kazanacağız”

HDP İstanbul 3. Bölge 2. Adayı Dilşat Canbaz ise “Erdoğan ve AKP faşizmi baskın seçimi gündemimize soktular. 16 yıllık politikalarında gözaltı ve tehditleriyle bizi yok etmeye çalıştılar. Hep beraber ortak cevap ile biz kazanacağız” dedi.



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler