RTÜK’ün Akit’le cezasızlık akdi

İki yıldır sayısız şikâyete karşın ağza alınmayacak küfürler ve tehditlerle yayın hayatına devam ediyor.

Yayınlanma: 25.05.2018 - 20:47
Abone Ol google-news

<video:981773>

 

          Prof. Dr. Maranki’nin “Umudum 25 Haziran’dır. Olmadı, o zaman Belgrad Ormanı’nda talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık” sözleri tepki çekti.

Ahmet Maranki’nin içsavaş kışkırtıcılığı yaptığı AKİT TV onlarca şikayete karşın, daha önce yaşanan onlarca skandal karşısında RTÜK tarafından korunuyor. CHP milletvekillerinin iki yıldır ilettiği sayısız şikayete karşın AKİT TV, ağza alınmayacak küfürler ve tehditlerle yayın hayatına devam ediyor. 23 Mayıs’ta AKİT TV’de yayınlanan “Bilgi Savaşları” adlı programda Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin, “Bizim şayet aksi olursa gidecek hiçbir yerimiz yok.

Pek çok kez şikayet edildi

Ben onun için, Umudum Kaf Dağı’nın arkası 25 Haziran’dır. Olmadı zaten, o zaman artık Belgrad Ormanı’nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık, ‘Bismillahirrahmanirrahim’ diyeceğiz” şeklindeki sözleri tepki çekti. Maranki’nin sözleri CHP’li Ahmet Akın ve Atila Sertel tarafından RTÜK’e şikayet edildi. Ancak RTÜK’ün, AKİT TV için gelen şikayetler ile ilgili karnesi parlak değil. Akit TV, iki yıldır, başta CHP’liler Eren Erdem, Mahmut Tanal, Aytuğ Atıcı, Barış Yarkadaş’ın yaptıkları olmak üzere pek çok kez RTÜK’e şikayet edildi.

Bu şikayetlere konu prorgamlarda; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, “Bay Kiki” denildi. CHP’li Erdem için “Mezhepçi, partideki Fetö temsilcisi. Acem uşağı, ajan. Bölücü hırt, alçak” gibi ifadeler kullanıldı.

CHP’li Mahmut Tanal için ise “Pekala sayın Tanallama, birkaç tane soytarı, hadi lan hadi, hadi ikileyin hadi, 80 yıl öttünüz, 80 yıl havladınız. Gidin İngilize öykünün. Kıçı farklı, başı farklı, ne idüğü belirsiz” denildi. CHP’li Aytuğ Atıcı için de “Kilise firarisi, at hırsızı Aytuğ adlı karakter yoksunu” ifadeleri kullanıldı.

Akit TV’de Cumhuriyet Gazetesi için de “Bu gazeteyi daha fazla tutmayın. Bu pisliğini, Cumhuriyetin bu pisliğini aktarmakla mükellef olduğumuz için, yoksa hiç okumam bu gazeteyi ama bu pisliğini yüzüne vurmam lazım. Tek adam rejimi olsaydı, ah keşke olsa, sizi iki dakikada kapatsa, keke bir de şeriat olsa, keşke idam olsa, sizi sallandırsa. Açık konuşuyorum hepiniz hainsiniz. Karşı safta yer alıyorsan hainsin, kellenin gitmesi lazım. Savaşta sizin gibileri katletmek mubahtır. Sizlerin Allah belasını versin. Kansızsınız, namussuzsunuz, şerefsizsiniz, haysiyetsizsiniz” denildi.

Ancak 2 yıldır, sinkaflı küfürler, hakaretler ve tehditlerin yer aldığı programlar hakkında yapılan şikayetlere karşın RTÜK, AKİT TV’ye yaptırım uygulamadı.

 Tanrıkulu’ndan suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Akit TV’de katıldığı programda 24 Haziran seçimleri hakkında tehditlerde bulunan Ahmet Maranki hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Tanrıkulu, “23/05/2018 tarihinde AKİT TV’de yayımlanan Bilgi Savaşları adlı programda açıkça serbest seçim hakkını ihlal ederek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek tehdit eden ihbar olunan hakkında soruşturma açılarak, devamındaki kovuşturma neticesinde cezalandırılması ve Belgrad Ormanı ile olası başka alanların araştırılarak gömüldüğü iddia edilen “şey”lerin acil olarak araştırılması talebimden ibarettir” dedi.

 <haber-yatay:981768,982375,982918>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler