Hastane yolu çile dolu

Türkiye’nin ilk şehir hastanesi adıyla açılan Mersin Şehir Hastanesi’nin son 550 metresi ‘engel’ dolu. En az iki araç değiştirerek gelenler, bu kez ring aracı için bekliyorlar.

Yayınlanma: 26.05.2018 - 23:11
Abone Ol google-news

Mersin Şehir Hastanesi’ne dolmuşla gitmek isteyenler, hastaneye 550 metre mesafedeki kavşakta inmek zorunda. Çünkü Büyükşehir Belediyesi, dolmuşların hastane kapısına kadar gitmesine izin vermiyor. Dolmuştan indikten sonra belediyenin ring aracına binilerek hastaneye ulaşılıyor ancak güneşin altında ring aracını beklemek de çileye dönüşüyor. 550 metrelik yolun büyük kısmı rampa ve yaşlı ya da hasta birinin yürümesi imkânsız gibi... Hastanenin kent merkezine uzak olması nedeniyle ulaşımda zaten zorluk yaşadıklarını söyleyen yurttaş, “Dolmuşla kavşağa geldikten sonra iniyoruz, otobüs durağına geçip ring aracını bekliyoruz. Araç 15 ila 20 dakika arasında geliyor. Buraya ulaşmak için çoğu zaman zaten iki vasıta değiştirilerek geliniyor. Bir de ring aracına biniliyor, 3 vasıta değiştirmiş oluyor. Hasta ve yaşlılar açısından hem araç değiştirmek, hem sıcakta beklemek sorun. Beklediğimiz yerde otobüs durağı var ama güneşe karşı korumasız” diye dert yandı.,

‘DOLMUŞA İZİN VERİLSİN’

Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Aziz Biricik, “Dolmuşların hastane kapısına kadar gitmesine izin verilmeli. Belediye ben ring aracıyla taşıyacağım diyor ama taşıyamıyor. Belediye, hem minibüsçü esnafını hem de yaz sıcağında vatandaşı mağdur ediyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler