Erdoğan'dan İnce'ye: İspat edemezsen namertsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AKP'yi kurmadan önce ABD'ye gidip Fethullah Gülen'den icazet aldığını" iddia eden Muharrem İnce'ye yanıt verdi. Erdoğan, "Sen, siyasette daha çok çıraksın. Siyaset dürüstlük ister. Senin genel başkanın yalancı, sen de erkenden bir şeyler kaptın başladın yalana. Bunu ispat etmen gerekir. İspat edemezsen namertsin" dedi.

Yayınlanma: 28.05.2018 - 16:44
Abone Ol google-news

<video:984946>

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'yi kurmadan önce ABD'ye gidip Fethullah Gülen'den icazet aldığını söylemişti. Erdoğan, İnce'nin bu iddiasına Akhisar'dan yanıt verdi. Erdoğan şunları söyledi:

AK Parti'yi kurarken Pensilvanya'ya gittiğimi söylüyor. Şimdi İnce bak buradan sana nasihatta bulunayım. Siyasette daha çok çıraksın. Siyaset dürüstlük ister. Senin genel başkanın yalancı, sen de yalana başladın. benim Pensilvanya'ya giderek izin alarak AK Parti'yi kurduğumu söylersen ispat etmen gerek. Şimdi sen bu iddiada bulundun, ispat etmen gerekir. İspat edemezsen namertsin.Biz partimizi kurduk. 40 yıllık siyasi tecrübemizle yola çıktık ve 16 ay sonra biz iktidar olduk.

"HADİ BAKALIM AÇIKLA"

Yanımda olanlar varmış. Ben cevap vermeden onları açıklayamıyormuş. Ben cevap verdikten sonra açıklayacakmış. Tamam ben cevabı verdim. Hadi bakalım açıkla. Ben kimle gittim Pensilvanya'ya. Bunu açıkla. Açıklayamıyorsan namertsin. Senin genel başkanının yalanına biz alıştık. Şimdi sen de bunu söyledin. Siz aynı yolun yolcususunuz. Yalanda genel başkanının yanında iyi yetişmiş.

KILIÇDAROĞLU'NA: "İNSAFSIZ 2.5 KATRİLYON VERDİK"

Bay Kemal ne diyor Çiftçiyi aç bıraktınız. Be insafsız ya, 2,5 katrilyon verdik ya. Ben belgeyle konuşuyorum. Böyle palavra değil. Hayvancılık destekleri kapsamında, alet ekipmana kadar pek çok kalemde yüzde 50 hibe veriyoruz. Verimli ovalarımızı korumaya alarak, amaç dışı kullanımının önüne geçiyoruz.

"ŞİMDİ BÜYÜK USTALIK GELİYOR"

Biz icraatlarımızla konuşuyoruz. Şimdi büyük ustalık geliyor. Geçen gün şaşırdım. Bay Kemal, tarım endüstrisinden bahsediyor. Demek ki 16 yıllık kalfalık ustalık dönemlerinde tarım endüstrisini bunlara öğretmişiz. Çok anlattık. "Girecek, girmesi lazım" Ya bu iş başladı. Biz şu anda tarım endüstrisini icra ediyoruz. Biz şu anda tarım endüstrisinde geldiğimizde yerli traktör var mıydı? Yoktu. Ama şimdi yerli traktörlerimizi üretiyoruz. Biçerdöverlerimizi üretiyoruz. Sen neredesin ya? Bunlar tarım endüstrisinin atılmış adımları.

"MENDERES HİZMETLERİN BEDELİNİ CANIYLA ÖDEDİ"

Dün 27 Mayıs darbesinin yıl dönümüydü. Menderes Manisa'ya gelmiş, kendi döneminde inşa edilen ve hala hizmet veren Demirköprü Barajı'nın açılışını yapmıştı. Yapıldığı dönem için çok büyük bir eser olan bu baraj suyuyla topraklarımıza bereket sağlamaya devam ediyor. Merhum Menderes yaptığı bu hizmetlerin bedelini idam sehpasında canıyla ödedi.

Ülkemizde birileri dışarıdan da destek alarak milletimize hizmet eden herkese bedel ödetmenin gayreti içindedir. Rahmetli Menderes'i asanlarla Özal'a dünyayı zehir edenler aynıdır. Rahmetli Menderes'i idam edenlerin kararının arkasında hangi zihniyet vardı? Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti vardı. Şu anda da aynı zihniyet bu değil mi? AK Parti'yi kapatmak isteyenler CHP zihniyetiydi. Ne dediler CHP'liler. "Ankara'da adil yargılar var" Hani demokrasi? Ya 360'ı aşkın milletvekiline sahip olan bir iktidar partisini, katakulliyle kapatmaya kalktınız. Ama başaramadınız, başaramayacaksınız.

"AYNI ÇETE KARŞIMDAYDI"

İstanbul'a Büyükşehir belediye başkanı oldum aynı zihniyeti karşımda buldum. Başbakan oldum,aynı yapıyı daha da bilenmiş olarak karşımda buldum. Cumhurbaşkanı oldum, aynı çete yine karşımdaydı. 15 Temmuz'da darbe girişimine maruz kaldık. Aynı zihniyet. Tankları selamlayarak, güvenli yerlere çekilerek, kontrollü darbe söylemlerle iftira atarak yine karşımıza çıktı. Ben Marmaris'ten İstanbul'a geliyorum. Bay Kemal, saat 23:17 Atatürk Havalimanı'nda. Ve tanklar orada. On binlerce insan Atatürk Havalimanı'nda. Bay Kemal, tankları selamlıyor. Oradan nereye geçiyor? Bakırköy Belediyesi'ne geçiyor. Ve Bakırköy Belediyesinde kahvesini yudumluyor, TV'leri seyrediyor. Lafa geldiği zaman da şunu söylüyor. Tankların karşısına ben çıkarım diyor. Ne oldu? Kaçtın ya. Nereye kaçtın? Bakırköy Belediyesi'ne kaçtın. Ya siz korkaksınız, korkaklar zafer anıtı dikemez.

Ellerinde olsa tıpkı Menderes gibi bizi de dar ağacına çıkaracaklar. Ama hamd olsun milletimiz izin vermiyor. 

<haber:982379>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler