Mahçupyan'dan seçim stratejisi eleştirisi: İktidarın gizli ajandası yok, gerçekliği gerçek değil

Ahmet Davutoğlu'nun eski başdanışmanlarından Karar yazarı Mahçupyan, AKP'nin seçim stratejisini değerlendirdi. İktidarın seçim kampanyasında ekonomi ve adalet vurgusunu öne çıkarmasını eleştiren yazar, AKP'nin gerçekliğinin gerçek olmadığını belirtti.

Yayınlanma: 29.05.2018 - 15:38
Abone Ol google-news

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eski başdanışmanlarından ve Karar gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan bugün köşesinde AKP’nin seçim stratejisini ve propaganda malzemelerini yazdı. Mahçupyan AKP’nin seçim çalışmalarını ekonomide ‘bereket ve bolluk’ hukukta ise ‘adaletli yargılama’ üzerine kurduğunu belirtirken her iki konuda da hükümetin gerçekleri ‘çok farklı’ algıladığını ifade etti.

 Hükümetin kendi ekonomi yönetimini başarılı bulduğunu anlatan yazar, AK Parti’nin küresel dinamikleri reddeden ve elle tutulur somut hizmet örneklerini ‘iyi ekonomi yönetimi’ sanan bir partiye dönüştüğünden de bahsetti.

Mahçupyan hukuk alanında da iktidarın benzer bir yaklaşım gösterildiğine değinirken vekillere verilen “demokrasi ve insan hakları üzerinde söylem daha da arttırılabilir” tavsiyesinin iktidarın ‘yumuşak karnı’nı gündemde tutması şeklinde nitelendirdi.

 Mahçupyan bu örneklerin bazılarının iddia ettiğinin tersine ‘iktidarın gizli ajandası’ olmadığını gösterdiğini anlattı ve hükümetin yanlışlarına sahip çıktığının altını çizip “Tek sorun kendi algılarındaki gerçekliğin gerçek olmaması…” ifadesini kullandı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler