DİSK'e ilk kadın başkan

Kani Beko'nun CHP'den İzmir'de milletvekili adayı olmasının ardından DİSK Genel Başkanlığına Arzu Çerkezoğlu seçildi.

Yayınlanma: 29.05.2018 - 16:13
Abone Ol google-news

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) tarihinde ilk kez bir kadın, genel başkanlık koltuğuna oturdu. Kani Beko'nun, DİSK Genel Başkanlığı'ndan istifa ederek, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) İzmir 1'inci bölge, 4'üncü sıra milletvekili adayı olmasının ardından Yönetim Kurulu yeni görev dağılımını kararlaştırdı. DİSK Yönetim Kurulu'nda yapılan oylamada Arzu Çerkezoğlu DİSK'in yeni genel başkanı olarak seçildi. Cafer Konca da Arzu Çerkezoğlu'ndan boşalan genel sekreterlik görevine getirildi. 

ÇERKEZOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Sendika.Org’a konuşan Çerkezoğlu, “Bu bir ara dönemdir. Önümüzdeki aylarda sendikalarımızın genel kurulları da başlayacak. Türkiye’nin ve işçi hareketinin içinden geçtiği bu kritik dönemde genel başkanın ayrılmasından sonra toplanan Başkanlar Kurulu’muzun önerisi ve Yönetim Kurulu’muzun aldığı kararla DİSK’e karşı sorumluluğumuz gereği Genel Başkanlık görevini üstlendim” dedi.

Çerkezoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugünkü basın açıklamasında da söylediğimiz gibi 24 Haziran seçimleri ve önümüzdeki dönem Türkiye tarihinin kader anlarıdır. Bu nedenle bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da işçi sınıfının ve tüm halkın eşitlik, özgürlük, kardeşlik, barış, demokrasi ve emeğin hakları mücadelesinin örgütü olarak DİSK, 51 yıldır olduğu gibi bundan sonra da koşullar ne olursa olsun bu mücadelesini sürdürecektir. Bu sorumluluk ve bilinçle üzerimize düşen tarihsel görevleri yerine getireceğiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler