İnce açıkladı, kitabındaki o iddiayı yalanladı

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Erdoğan ile Gülen'in görüşmesini yazar Nasuhi Güngör'ün Yenilikçi Hareket kitabı ile belgelemişti. İncenin açıklamasının ardından kitabın yazarı Nasuhi Güngör'den de açıklama geldi.

Yayınlanma: 30.05.2018 - 17:01
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce bugün Kırşehir’de Erdoğan'ın 'Gülen'le görüştüğümü ispatlamazsan namertsin' restine  gazeteci ve eski TRT Haber Genel Müdürü olan Nasuhi Güngör'ün Erdoğan hakkında yazdığı "Yenilikçi Hareket' kitabıyla yanıt verdi. 

Davutoğlu'nun  saray darbesi ile Başbakanlık'tan alınması olayında da adı geçen Güngör, kitapla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Güngör açıklamasında adeta 'Ben yalancıyım' diyerek kitaptaki yazılanların bir belgeye dayanmadığını söyledi.

İşte Yenilikçi Hareket Kitabının yazarı Nasuhi Güngör'ün o paylaşımları; 

İnce Kırıkkale'deki mitinginde şunları söylemişti:

"SENİN ARKADAŞIN YAZDI"

"Fethullah Gülen'le görüşen namerttir, ispat etmezsen namertsin" dedi. Ben de ona beraber giden kişinin bunu bana sağladığını söyledim. Zarar vermesin o kişiye diye 24 Haziran'dan sonra açıklayacağımı söyledim. Elimde bir kitap var. Nasuhi Güngör. 17-25 Aralık'tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Bu arkadaş bir kitap yazmış. Kitabın 89. sayfdasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama sakın kumandayı duvara atma. "Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında uzun süredir orada yaşayan Fethullah Gülen ile bir araya geldi" Yani 2000 yılının mayıs ayında Erdoğan'ın Gülen'le görüştüğünü kendisinin yakın arkadaşı yazmış. Bana 100 bin liralık dava açmış. 'Darphaneyi sana bağlayalım da sıcak sıcak ye bari. Muharrem İnce 'ye 100 bin liralık dava açtın da, arkadaşına dava açtın mı ya da tekzip ettin mi sen. Erdoğan kitap okumuyor. Herhalde arkadaşları o kısmı çıkarıp özet vermişler."

<haber-dikey:986209>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon