AKP'lilerin en az memnun olduğu üç hizmet

Xsights Araştırma'nın 'Vatandaşın Nabzı Anketi'ne göre, vatandaş devletin sunduğu 19 hizmet arasında en çok 'savunma'dan, en az 'ekonomi'den memnun.

Yayınlanma: 01.06.2018 - 10:23
Abone Ol google-news

Xsights Araştırma'nın 26 kentten 1517 kişiyle yaptığı araştırma sonuçlarına göre, katılımcılar devletin vatandaşa sunduğu hizmetlerden en fazla milli güvenlik ve savunmadan memnun olduklarını söyledi.
Dünya gazetesinden Handan Sema Ceylan'ın aktardığı habere göre, 5 puan üzerinden değerlendirildiğinde, milli güvenlik ve savunmaya verilen ortalama puan 3.74.

Xsights'ın 2017 yılının 4 çeyreğinde ayrı ayrı yaptığı araştırmalarda en çok memnun olunan hizmet 'Din Hizmetleri 'çıkıyordu. Afrin'de yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonu'nun da etkisiyle ilk sıraya ‘savunma' oturdu. Son yapılan araştırmada ikinci sırada 'sağlık' yer aldı. Din hizmetleri ise üçüncü sıraya gerilemiş durumda. 

AKP'lilerin en az memnun olduğu üç hizmet

Vatandaşın en az memnun olduğu son üç hizmet ise 'yargı', 'mali sistem' ve 'ekonomi'. En az memnuniyet duyulan ekonomi hizmeti 5 üzerinden 2.29 puan alıyor.

Araştırmaya göre, AKP'lilerin en az memnun olduğu 3 hizmet; belediye, ekonomi, mali sistem. CHP'liler ise yargı, eğitim ve ekonomiden memnun değil.

<haber-yatay:986472>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler