CHP'li Tekin: 'Seçmene ciddi baskı iddiaları var'

CHP’li Tekin seçim çalışmaları kapsamında Küçükçekmece’de esnafı ziyaret etti.

Yayınlanma: 01.06.2018 - 23:26
Abone Ol google-news

CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’nda seçim güvenliğine ilişkin konuşan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Yurdun birçok yerinden baskı yapıldığına dair telefonlar geliyor. Sandıkların taşınması, mühürsüz zarfların ve oyların geçersiz sayılması gibi kararlarla vatandaşın oy güvenliği sağlanamıyorsa orası devlet olmaktan çıkmıştır” dedi. Camide iktidarın iftar vermesini de eleştiren Tekin, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ben de iftar vermek için müracat edeceğim. Bakalım izin verecekler mi? Ne kadar tarafsızlar göreceğiz” diye konuştu.

‘Telefonlar geliyor’

CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin kritik bir seçime girdiğini ve tek adam sisteminin dayatılmak istendiğini söyleyen Tekin, “Her gün çeşitli yerlerden telefon geliyor. Erzurum Karayazıdan, Ağrı Tutaktan ve Şırnak’ta kaymakam ve jandarma komutanlarının seçmenlere ve muhtarlara baskı yaptığına dair bilgiler geliyor. Sandıkların taşınması, mühürsüz zarfların ve oyların geçersiz sayılması gibi kararlar ortada. Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşının oyunu kullanması için güvenliği alamayacak durumda ise devlet olmaktan çıkmıştır. Bir vatandaşın ihbarı ile sandıkların taşınmayacağının garantisini verebiliyor musunuz? Milletin reyinin güvencesi devlettir. Siyasi partiler insanların oyunu koruyamaz” dedi.

Gaziosmanpaşa’da 150 bin Suriyeliye vatandaşılık verildiği iddiasını yineleyen Gürsel Tekin, “Ülkede kaç milyon yabancı vatandaşlığa alındı, açıklayamıyorlar. Madem böyle bir şey yok, çıkın anlatın. Böyle bir gayri ciddi durum olabilir mi” diye sordu. l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler