Komutanın Erdoğan'ın sözlerine alkış tuttuğu iftarda skandallar zinciri

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan Malatya'da katıldığı iftar programında Muharrem İnce'yi eleştirmiş, yemeğe üniforması ile katılan 2. Ordu Komutanı da Erdoğan'ın bu sözlerini alkışlayarak büyük bir skandala imza atmıştı. O iftar yemeğindeki tek skandalın bu olmadığı ortaya çıktı. İftar yemeğini esnafın parasıyla, oğlu AKP'den milletvekili adayı olan TESK Başkanı Benedevi Palandöken'in organize ettiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 02.06.2018 - 15:10
Abone Ol google-news

<video:988078>

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'yi eleştirirken 2. Ordu Komutanı'nın sözlerini alkışladığı Malatya'daki iftar yemeğindeki tek skandalın bu olmadığı anlaşıldı.  AKP'nin ve Erdoğan'ın seçim logolarıyla düzenlenen parti iftarını, Türkiye'deki tüm esnafların parasıyla, oğlu AKP'den milletvekili adayı olan TESK Başkanı Benedevi Palandöken'in organize ettiği ortaya çıktı

<haber-dikey:988078>

Erdoğan iftarda cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi hedef alarak “Çırağa dükkan teslim edilmez. Siyasetin çıraklarına da Türkiye emanet edilmez. Siyasette hiçbir başarısı, hiç bir tecrübesi olmayanlara ülkenin yönetimini asla veremeyiz. Kardeşlerim; girdiği her yarışı kaybedenlerin ne kendilerine, ne de milletimize verebilecekleri bir şey yoktur” demiş, eleştirileri, iftara katılan 2. Ordu Komutanı İsmail Metin temel de diğer sivil toplum örgütü başkanlarıyla birlikte alkışlamıştı.

TESK Başkanı Palandöken daha öncede AKP'li vekile açıktan destek vermişti

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2015'te  AKP'li Niğde Milletvekili adayı Erdoğan Özegen’e destek için Niğde’ye gelmiş, yine burada TESK tarafından düzenlenen yemekte AKP'li vekil adayının  propagandası yapmıştı.

İşte 1 Haziran 2015'te düzenlenen o yemekte Bendevi Palandöken'in yaptığı o konuşma;

 “Hepimizin gönlünde bir aslan yatar. Bu memlekette önemli işler yapmış, önemli imzalar atmış benden daha yakın tanıdığınız esnaf arkadaşlardan birisi. Dolayısıyla buraya kadar geldim, hem kendilerine hayırlı olsun bundan sonra da Niğdelilere hayırlı olsun. Yoksa herkesin farklı düşünceleri, farklı siyasi görüşleri var. Niğde biliyorsunuz, hakikaten çok önemli gelişmelere müsait bir il. Üniversitesi, Sanayisindeki gelişmeleri geçen geldiğimle bugün ki gelmeyle önemli gelişmeler olmuş. Niğde birçok kültürel mirasa sahip bir yer. Önemli iş yerleri, iş adamları var. Başarılı bürokratları var. Yabancı sermayenin ülkemize girmesiyle birçok meşrubat çıktı ama Niğde gazozunun özelliği kaybolmadı. Bugün Türkiye’nin her kentinde o Niğde Gazozu aranıyor nedir bunun özelliği suyu, Niğde’nin suyu sert, insanı Mert’tir. Bir çok dünya gezilerimizde değerli kardeşim Erdoğan Özegen’le beraber gezdik ama ondan öncede Esnaf ve Sanatkarın sorunlarına değindik” 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler