Kuzey Irak'tan acı haber

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda iki asker şehit oldu, bir asker ağır yaralandı.

Yayınlanma: 02.06.2018 - 17:12
Abone Ol google-news

TSK'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "2 Haziran 2018 tarihinde Irak kuzeyinde yol yapım çalışması esnasında askeri iş makinesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen roketatarlı saldırı sonucunda, iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise ağır yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz.Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

ADANA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Kuzey Irak’ta askeri üs bölgesinde yol yapım çalışması sırasında şehit olan Uman Çavuş Tayfur Uluçay'ın (26) acı haberi, memleketi Adana'nın Kozan ilçesindeki ailesine ulaştı.

Şehit Uzman Çavuş Tayfur Uluçay'ın acı haberi askeri yetkililer tarafından ilçeye bağlı Yukarıkeçili Köyü Çardak Mahallesi’ndeki baba evine haber verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini askeri yetkililerden öğrenen baba Kemal (58) ile anne Sultan Uluçay (47) gözyaşlarına boğuldu. Haberi alan komşuları ve yakınları, Türk bayrakları asılan şehit evine akın etti. Şehidin komşuları ise anne Sultan Uluçay’a “Ağlama, ağlayıp ta düşmanları sevindirme” diye feryat etti. Şehidin Annesi Sultan Uluçay ise oğlu ile iki gün önce telefonla görüştüğünü ve her gün sahur vakti arayıp kendini kaldırdığını ancak dün sahur vaktinde aramayınca şüphelendiğini söyledi. Şehit Uzman Çavuş Tayfur Uluçay’ın bir süre önce eşinden ayrıldığı öğrenildi.
Şehidin cenazesinin yarın defnedilmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler